Workshops – Bokstherapie.nl

Workshops voor bedrijven

Dé workshops voor teamontwikkeling, teambuilding, bewustwording en plezier

Wil je op een prettige en leerzame manier, met de bokshandschoenen aan, aan de slag met jouw team, medewerkers, collega’s of leidinggevenden? Beter kunnen samenwerken, leren uitdelen en incasseren, helderder communiceren en bewuster bewegen? Boek dan dé boksworkshop die veiligheid, actie én inhoud biedt.

Daarbij wordt het boksen niet alleen als sport of spel ingezet, maar juist als het inzichtgevende instrument voor – bijvoorbeeld – teamontwikkeling, teambuilding, communicatiemiddel, plezier hebben en een succesvollere en bewustere samenwerking.

Marcel aan het woord

"De Workshop Boksen is altijd een op maat gemaakte workshop waarbij het boksen het verbindende en verdiepende middel is. Tijdens deze Workshop Boksen werken we aan de thema’s die passen bij de vraag en behoefte van de organisatie of het team."

Bewegen en bewustwording

Tijdens mijn workshops boksen nodig ik de deelnemers graag uit in beweging te komen op fysiek en mentaal niveau. Deelnemers worden zich meer bewust van hun eigen houding, stemming, patronen, ritme, communicatie, gedrag, rol, bijdrage en plek binnen het team.

Boksen is het instrument wat ik daarbij bewust inzet om de doelen, de thema’s en wensen van het team te behalen, verhelderen of te benadrukken. Dat doe ik al jaren met veel plezier en enthousiasme als ervaren trainer/coach en bokstherapeut voor bedrijven, instellingen, stichtingen, scholen, opleiders, overheden, gemeentelijke instanties en verenigingen in het hele land. 

workshop-buiten

Workshop boksen op locatie 

De workshops boksen vinden plaats in het hele land op de gekozen locatie van de opdrachtgever. Zo geef ik veel boksworkshops in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, of waar dan ook in Nederland. Daarnaast is in de buitenlucht aan de slag gaan met het team ook mogelijk, op het strand of in het park bijvoorbeeld.

Op verzoek kan de workshop boksen ook bij Bokstherapie.nl in Amsterdam plaatsvinden, in mijn praktijk met een kleine boksring. Daar is ruimte voor maximaal 18 deelnemers.

Altijd maatwerk 

Elke workshop boksen die ik verzorg is maatwerk; altijd volledig in afstemming op de behoeftes, wensen en ideeën van de opdrachtgever, het team of de organisatie. Tijdens het offertetraject zullen we telefonisch of per mail afstemmen wat het idee achter de opdracht is en waar de behoeftes van de organisatie en het team liggen. 

De aangeboden workshops zijn uitermate geschikt als aanvulling op een bedrijfstraining, heisessie, teambuildingsactiviteiten, studiedag, bedrijfsuitje, coachingstraject of gewoon als een actieve dagstart of dagafsluiting voor het team.

Waarom zou je kiezen voor een workshop boksen?

Om deel te nemen aan mijn workshops boksen hoeven de deelnemers geen enkele ervaring met boksen, vechtsporten of andere sporten te hebben. Een goede conditie is echt niet nodig om veilig met elkaar aan de slag te gaan en samen de bokshandschoenen aan te trekken. De workshops zijn dus heel toegankelijk, effectief en verhelderend voor het hele team!

Het gaat in mijn werk altijd over de vertaling van het boksen naar het dagelijkse leven of een werksituatie. Hoe jij je tijdens het boksen gedraagt, kan veel zeggen over hoe je als mens op de werkvloer staat, beweegt of gedraagt. Tijdens de workshop zal ik de deelnemers op een veilige, speelse, maar heldere manier uitdagen, motiveren en meenemen in de wereld van het boksen. Als trainer/coach en bokstherapeut heb ik ruime ervaring in het dagelijks inzetten van boksen als middel en activiteit. Dit om individuen, koppels, groepen en teams bewuster, krachtiger en meer vanuit verbinding in beweging te krijgen.

De inhoud van de workshop boksen

De basis van mijn workshops bestaat altijd uit de juiste warming-up en het contact maken met jezelf en elkaar. De groep krijgt uitleg van de technieken die we zullen inzetten gedurende de workshop. Omdat boksen vooral actief is, gaan we juist vanuit rust aan de slag met de technieken en de juiste lichaamshouding en bewegingen uit het boksen. 

Tijdens het oefenen ervaren de deelnemers de kracht van het boksen en voorzien elkaar van feedback en tips. Ze worden uitgedaagd tot het coachen van elkaar. In mijn workshops is boksen namelijk altijd gebaseerd op afstemming, gelijkwaardigheid, contact en verbinding maken, samenwerken, bewegen,  spelen, ademhalen, uitdelen en incasseren. 

Sparren in veiligheid

Om de veiligheid voor elke deelnemer te garanderen, wordt er tijdens mijn workshops bewust niet op het lichaam of hoofd gestoten, maar alleen op de bokshandschoenen. We sluiten de workshop altijd af met een gepaste cooling-down en met de vraag welke ervaringen de deelnemers hebben gehad.

De workshop boksen wordt begeleid door mij of een van mijn ervaren trainers/coaches.
We hebben ruime ervaring in de boks- of vechtsport en zijn daarnaast uitgerust met goede communicatieve vaardigheden. Tijdens de workshop is er dan ook altijd ruimte en persoonlijke aandacht voor de deelnemers.

Hoe kies je de juiste workshop?

Het kiezen voor een juiste workshop werkt als volgt:
Om de workshop boksen passend te maken en goed aan te laten sluiten aan jouw wensen of ideeën, wil ik graag weten wat de essentiële thema’s zijn die je wilt meenemen, en wat je met deze workshop wilt bereiken. Deze wensen, behoeftes en thema’s verwerk ik in de workshop. Hierdoor is iedere workshop op maat gemaakt en dus uniek.  

Denk hierbij aan:

 • Hoe lang wil je dat de workshop duurt?
 • Welke thema's wil je aan bod laten komen tijdens deze workshop?
 • Op welke locatie zal de workshop plaats vinden?
 • Hoeveel deelnemers doen er mee aan de workshop?
 • Op welke datum en tijdstip zou je de workshop graag laten plaatsvinden?
 • Zijn er andere zaken waar ik vooraf rekening mee dien te houden?

Kies uit vier workshop-formats

Elke workshop is maatwerk, op basis van één van deze vier formats. 

Workshop A: Sportieve & actieve workshop boksen
Duur:
1 -  tot uiterlijk 1,5 uur
Deelnemers:
2 tot 100 deelnemers
Omschrijving:
Deze korte workshop van 1 tot uiterlijk 1,5 uur is perfect om de deelnemers kort en krachtig kennis te laten maken met het boksen als de sportieve activiteit.
Bedrijven boeken deze workshop geregeld als bijvoorbeeld de aftrap of als onderbreking tijdens een lange vergader dag. Een leuke, plezierige en actieve workshop waarbij we lekker fysiek aan de slag gaan en de energie geactiveerd zal worden. Zweten gegarandeerd!

Workshop B: Boksen met een thema
Duur:
1,5 uur verdiepend boksen + 1 thema  naar keuze verweven in de workshop

Deelnemers: 2 tot 60 deelnemers
Omschrijving:
In deze korte workshop is boksen wederom een belangrijk onderdeel. Maar er zit ook een belangrijk thema in verwerkt dat ik tijdens de workshop extra zal benadrukken. 

Ideaal om de deelnemers kort en krachtig kennis te laten maken met boksen en de vertaling van het thema. Bedrijven boeken deze workshop bijvoorbeeld vaak als aftrap of als tijdens een lange vergaderdag, teambuildingsactiviteit of als onderdeel van de heisessie. Een leuke, actieve en inspirerende workshop waarbij we fysiek aan de slag gaan en ook de verdieping en verbinding zullen opzoeken.

Workshop C: Verdiepend thematisch boksen
Duur: 2 - tot uiterlijk 2,5 uur verdiepend boksen + 3 thema’s naar keuze verwerkt in deze dynamische workshop boksen
Deelnemers:  2 tot maximaal 40 deelnemers
Omschrijving:

Tijdens deze workshop gaat de groep deelnemers aan de slag met de basis van het boksen en ervaart de groep fysiek en mentaal de kracht en energie van het boksen. 

Tijdens deze workshop gaat er ruime aandacht naar de gekozen thema’s en vertaal ik deze helder tijdens de workshop. Ook zal ik geregeld onderdelen uit het boksen vertalen naar situaties in de praktijk en de groep vragen hun inzichten te delen.

Workshop D: De kracht van boksen

Duur: 3 tot uiterlijk 4 uur / 1 dagdeel boksen + 6 thema’s naar keuze verwerkt in de uitgebreide en leerzame workshop boksen
Deelnemers:
2 tot maximaal 30 deelnemers
Omschrijving:
Tijdens deze uitgebreide workshop gaat de groep aan de slag met de kracht van het boksen en ervaart de groep de verdiepende, verbindende en verhelderende vorm van het boksen.

Gedurende deze workshop krijgen de gekozen thema’s ruime aandacht en vertaal ik deze tijdens de workshop. Feitelijk zal het boksen om de thema’s heen gebouwd worden. Ook zal ik geregeld onderdelen uit het boksen vertalen naar situaties in de praktijk en de groep vragen hun inzichten te delen. 

In deze workshop worden doelen gesteld die het team mee kan nemen naar de werkvloer, als groep maar ook individueel zal de mogelijkheid er zijn voor persoonlijke groei en inzicht. 

De keuze van thema's

 • Workshop A is een workshop waarbij we alleen gaan boksen, echt vanuit de boksbeleving. Hier wordt geen verdieping gemaakt of een thema aan gekoppeld. 
 • Als je voor workshop B, C, of D kiest, heb je de keuze uit verschillende thema’s die jij relevant vindt voor de groep die de workshop gaan volgen. Uiteraard kan je ook eigen, specifieke thema’s toevoegen aan de workshop.
workshop-groep-1

Praktische informatie

 

 • Deelnemers hebben nodig tijden de workshop: gemakkelijk zittende (sport-)kleding, schone, stevige sportschoenen, een handdoek, een flesje water en een stuk fruit.
 • Zorg dat er iets gegeten is voor de workshop begint, maar tafel vooral niet te zwaar. Het is fijn om iets van bananen of appels te hebben liggen op de locatie.
 • Ik zorg voor de benodigde materialen, zoals bokshandschoenen en stootkussens.
 • In grote groepen is het fijn als er een bhv-er aanwezig is.
 • Buiten aan de slag? Houd rekening met weersinvloeden zoals kou, warmte en regen.
 • Houd rekening met de planning en voorkom teleurstellingen. Zorg dat je ruim van te voren de workshop reserveert.

Annuleringsvoorwaarden

 

Annuleren van de workshop kan kosteloos mogelijk tot twee weken voor aanvang van de workshop. Annuleer je vanaf 14 dagen voor de workshop, dan ben je vijftig procent van het totale bedrag verschuldigd. Bij annulering vanaf 7 dagen voor de workshop, ben ik genoodzaakt je het gehele bedrag in rekening te brengen.

Wat deelnemers zeggen

Eric: "Tijdens de teamdag hebben wij een boksworkshop gevolgd bij ons op kantoor, even niet praten maar in fysieke actie komen. Tijdens het boksen viel het mij op dat je op meerdere dingen moet letten, bijvoorbeeld niet teveel met ander bezig zijn, maar zeker ook bij mijzelf durven blijven. Tijdens de feedback kreeg ik door wat ik kon verbeteren en Marcel gaf mij terug dat ik meer stevigheid mocht laten zien. Iets wat ik thuis ook vaker terug krijg.”

Daphne: "De workshop methodiek boksen van Marcel heeft mij en mijn collega’s beter in teamverband laten samenwerken. De inzichten die wij kregen als team en als individu, hebben bijgedragen aan een betere en stevigere samenwerking. Ik durf mijzelf meer te laten zien en horen. Ons team kan beter op elkaar vertrouwen en afstemmen. Wat goed dat dit onder andere door de workshop boksen en de teamdag bereikt is.”

Oscar: "Wat een gave manier om op deze wijze inzichten te krijgen in wie je bent, wat je doet en hoe je reageert. Tijdens de workshop heeft Marcel mij laten zien dat een goede conditie nog niks zegt over de manier waarop ik boks. En daarnaast werd mij gevraagd om de vertaling van hoe ik boks naar het dagelijkse leven eens te maken. Een echte eye opener!" 🙂

bokstherapie-67-2

Vraag hier een offerte aan!

Je kunt hier direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor de workshop boksen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op voor de verdere invulling van het programma en voor de offerte zelf.  mailbel

  Hier gaf Bokstherapie.nl workshops

  Dit is een deel van de bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties waar Bokstherapie.nl al workshops op maat heeft gegeven. De thema's varieerden van in beweging komen door boksen tot verdieping binnen het team of organisatie.

  Neem contact op en je krijgt snel antwoord
  Maak een afspraak voor een persoonlijke sessie
  Doe mee aan een boks- en conditietraining
  Scroll naar top