Workshops voor bedrijven en instellingen – Bokstherapie.nl

Boksen als workshop

Bokstherapie---Onefit-7-web
Bokstherapie---Onefit-21-web

Boksen, van teambuilding tot bedrijfsuitje

Wil je met medewerkers of collega's een leerzame boksclinic volgen? Of lijkt het je wel wat om boksen als bedrijfsuitje of een clinic voor medewerkers te organiseren? 
Bokstherapie.nl geeft leuke, leerzame, inspannende, uitdagende én veilige boksworkshops en boksclinics. Dat doen we voor bedrijven, instellingen, stichtingen, teamtrainingen of verenigingen.

De workshops of clinics kunnen bij ons in Amsterdam plaatsvinden, maar ook op de locatie van jouw keuze. Zo geven wij workshops in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, of waar ook in Nederland. Daarnaast is een training in de buitenlucht ook mogelijk. Op het strand bijvoorbeeld!

Elke boksworkshop die wij geven is maatwerk. De nadruk ligt op samenwerken, verbinden, loskomen óf juist op grenzen stellen. Een boksworkshop is uitermate geschikt als aanvulling op een bedrijfstraining, heisessie, teambuilding, studiedag, coachingstraject of gewoon als een spannend uitje voor jouw organisatie.

Wat deelnemers zeggen

Daphne: "De workshop boksen van Bokstherapie heeft mij en mijn collega’s beter in teamverband laten samenwerken. De inzichten die wij kregen als team en als individu, hebben bijgedragen aan een betere samenwerking. Ik durf mijzelf meer te laten zien en horen. Ons team kan beter op elkaar vertrouwen en afstemmen. Wat goed dat dit onder andere door de workshop en de teamdag bereikt is."

Eric: "Tijdens de teamdag hebben wij een boksworkshop gevolgd bij ons op kantoor, even niet praten maar in fysieke actie komen. Tijdens het boksen viel het mij op dat je op meerdere dingen moet letten, bijvoorbeeld niet teveel met ander bezig zijn, maar zeker ook bij mijzelf durven blijven. Tijdens de feedback kreeg ik door wat ik kon verbeteren en de trainer gaf mij terug dat ik meer stevigheid mocht laten zien. Iets wat ik thuis ook vaker terugkrijg."

Karin: "Marcel heeft voor ons twee workshops begeleid als onderdeel van de jaarlijkse teamdagen. Mooi om te zien hoe het team verrast reageerde op de boksclinic. De openheid en eerlijkheid die het team heeft durven laten zien heeft, mede dankzij de fijne en directe begeleiding van Marcel, gezorgd voor een tweetal geslaagde teamdagen. Volgende keer laten wij Bokstherapie weer onze teamdagen begeleiden. Een aanrader!”

Evelien: "Mijn eerste indruk van het boksen was weerstand, want ik houd niet van agressie of geweld. Toen ik dit tijdens de intro van de trainers zei, gaf de trainer aan dit te begrijpen en dat ik altijd kon uitstappen of kon aangeven aan de tegenstander als er iets over grenzen zou gaan. Boksen is geen agressie maar beheersing en rust in jezelf durven vinden. Contact durven maken en waar nodig communiceren. Eigelijk vond ik het boksen stiekem wel erg leuk en verhelderend. Mijn collega’s heb ik tijdens die middag een stuk beter leren kennen."

Oscar: "Wat een gave manier om op deze wijze inzichten te krijgen in wie je bent, wat je doet en hoe je reageert. Tijdens de boksclinic hebben de trainers mij laten zien dat een goede conditie nog niks zegt over de manier waarop ik boks. En daarnaast werd mij gevraagd om de vertaling van hoe ik boks naar het dagelijkse eens te maken. Een echte eye opener!" 🙂

Carlijn: "Wat ik tijdens de boksworkshop op mijn werk tegenkwam, is dat ik ook daar te hard mijn best doe. Zo zette ik teveel spierkracht in en mijn dekking was niet goed. Door de opmerking van Digna ben ik mij bewuster geworden van mijn houding en inzet. Niet alleen tijdens het boksen, maar ook in mijn dagelijks leven."

uitje-2-workshops
bokstherapie-62-workshops

WAT KAN JE VERWACHTEN?

De basis bestaat uit een goede warming-up en uitleg van de bokstechniek die we gaan gebruiken. (Wij sparren tijdens de workshops niet, of indien gewenst, alleen op het lichaam.) Dan gaan we aan de slag met elkaar en proberen we de geleerde technieken samen uit. We geven elkaar feedback, moedigen elkaar aan en als het nodig is motiveren we elkaar. Boksen is namelijk samenwerken, verbinding maken, leren uitdelen en leren incasseren. We sluiten af met een cooling-down.

De begeleiding is in handen van enthousiaste trainers, mensen met ruime ervaring en grote communicatieve vaardigheden. Uiteraard is de boksclinic veilig voor de deelnemers. Wij zetten dagelijks boksen als therapievorm in, het is een lichaamsgerichte therapie. Tijdens de workshop is er dan ook ruimte voor samenwerking, boosheid, ontspanning, plezier, verbinding maken met je eigen lijf en het uiten van emoties. Intussen hebben we aandacht voor zaken als een juiste lichaamshouding.

Boksen is stoer, maar ook efficiënt. Het is goed voor de emotionele en fysieke conditie. Tijdens de sessie wordt al snel duidelijk wat jouw (communicatie-)stijl is en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Je bokst zoals je bent en je bent zoals je bokst.

BOKSEN IS SAMENWERKEN

Wil jij jouw medewerkers, collega's of klanten een workshop geven die daadwerkelijk verbindt en bovendien uitdagend is? Boksen is dé manier om uiting te geven aan jouw gevoel en om samenwerking te verstevigen.

De Coach

Marcel Amstelveen

Marcel Amstelveen

Marcels passie voor boksen is ontstaan nadat hij zelf vastliep in zijn ontwikkeling. Hij heeft toen ervaren dat boksen je meer geeft dan alleen een betere conditie. Deze verhelderende ervaring wil Marcel graag delen met anderen. Daarom is hij gaan coachen en heeft hij Bokstherapie.nl opgericht. Het succes daarvan laat zien dat Marcels benadering veel mensen aanspreekt.

Lees hier het hele verhaal van Marcel.

HOE KIES JE EEN WORKSHOP?

Het werkt als volgt. Als je een workshop door ons wilt laten verzorgen zijn er een aantal keuzes die we van je vragen zodat we voor jou een workshop op maat kunnen ontwikkelen.

 1. Hoe lang wil je dat de workshop duurt?
 2. Welke thema's wil je aan bod laten komen?
 3. Welke locatie zal de workshop zijn?
 4. Hoeveel deelnemers zijn er?
 5. Welk tijdstip start de workshop?
 6. Zijn er zaken waar wij rekening moeten houden? 

Om een workshop boksen helemaal passend te maken en aan te laten sluiten aan jouw wensen, vragen we natuurlijk ook wat de eventuele thema’s zijn die je graag wil aanpakken en wat je met deze workshop hoopt te bereiken. Jouw wensen verwerken we in deze workshop. Hierdoor is iedere workshop op maat gemaakt en is elke workshop uniek.  

 1. Wat voor soort boksworkshop zou je willen volgen? Je hebt keuze uit drie verschillende vormen
  A. 1,5 uur (basis boksen)
  B. 2,5 uur (basis boksen + 1 thema)
  C. 4 uur (basis boksen + 3 thema’s)
 2. Wanneer je voor workshop b, of c kiest, heb je de keuze uit verschillende thema’s die jij relevant vindt voor de groep die de workshop gaat volgen.
 1. Thema’s die wij vaker inzetten tijdens workshops zijn:

  Samenwerken
  Grenzen aangeven
  Assertiviteit
  Communicatie
  Rol in de groep,
  Veiligheid,
  In beweging komen,
  Verbinden en loskomen,
  Observeren,
  Feedback geven en ontvangen,
  In verbinding met je lijf,
  Overdracht, 
  Communicatie stijlen
  Waarnemen
  Je uitspreken
  Bewustwording

MEER WETEN?

Vraag een offerte op maat aan! Dan bespreken wij graag vrijblijvend de mogelijkheden om jou te helpen met het organiseren van een onvergetelijk evenement.

PRAKTISCH

 • Nadat wij met jou de wensen en mogelijkheden hebben doorgenomen, brengen wij een offerte uit. Deze bevat het totale bedrag van de workshop. Je krijgt nooit te maken met onverwachte kosten achteraf.
 • De workshop duurt minimaal 1,5 uur.
 • Deelnemers hebben nodig: Makkelijk zittende sportkleding, schone sportschoenen een handdoek en flesje water.
 • Wij zorgen voor de bokshandschoenen.

VRAAG EEN WORKSHOP BOKSEN OFFERTE AAN

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

ONZE KLANTEN

Dit is een deel van de bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties waar Bokstherapie.nl al workshops op maat heeft gegeven. De thema's varieerden van in beweging komen door boksen tot verdieping binnen het team of organisatie.

Scroll naar top