Verbinding maken door te boksen - Bokstherapie.nl
Marcel_client_bokstherapie-7b2.jpg

De methodiek Bokstherapie

Therapeutisch boksen en ervaringsgerichte oefeningen

De door mij in 2014 ontwikkelde methodiek Bokstherapie is een individuele lichaamsgerichte, ervaringsgerichte en daarnaast vooral praktische toepasbare therapievorm. Het therapeutisch boksen en de fysieke oefeningen kunnen worden ingezet in combinatie met verdiepende gespreksvoeringen, als vaste onderdelen van de behandelingen of interventies.

Door de combinatie van doen, bewegen, voelen en ervaren kunnen de cliënten hun gewenste doelen behalen. 

Waarom zou je het boksen op therapeutische basis willen inzetten? Om de cliënten bewust te laten ervaren, voelen, uiten en bewegen om zo meer inzichten te creëren rond hun persoonlijke thema’s.

Marcel Amstelveen 

Marcel Amstelveen

Door het therapeutische boksen maakt de client sneller verbinding met het lijf, de overtuigingen en emoties. Door deze methodiek begeleid jij jouw cliënten om zich steviger, rustiger en krachtiger te voelen. 

Tijdens de workshops boksen die ik aanbied, is boksen altijd het middel of instrument om zaken te duiden, vertalen of verhelderen. 

In de tweedaagse cursussen die ik begeleid in Vlaanderen, gaat het altijd over zelf ervaren en daarna het boksen leren vertalen naar het eigen werkveld. 

Marcel_client_bokstherapie-4-1024x1024-1.jpg

METHODIEK Bokstherapie

De Bokstherapie Academie leidt op praktische basis hulpverleners zoals therapeuten, coaches en trainers op. Hier schrijf jij je in voor de cursus Bokstherapie.

workshop-groep-1-1.jpeg

Workshops VOOR BEDRIJVEN

Workshops boksen als maatwerk voor bedrijven en instellingen. Voor teambuilding, samenwerking, de rol in de groep, communiceren en feedback geven/ontvangen. Of om eens anders met elkaar te sparren.

bokstherapie-67-2-459x306-1.jpg

De Bokstherapie Academie

De methodiek Bokstherapie geeft de client een andere, realistische kijk op de thema’s waarbij of zij mee aan de slag wilt. Daardoor kunnen ze daadwerkelijk worden aangepakt.

DE ESSENTIE VAN BOKSTHERAPIE

Bokstherapie.nl in Het Parool

Lees het interview met Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl in Het Parool. Marcel: “Soms zegt de beweging van een deelnemer meer dan de woorden die hij uitspreekt.” Een deelneemster: “Ik weet nu dat ik mezelf kan verdedigen, op mezelf kan vertrouwen. Ik voel mij steviger.”

Bokstherapie.nl in Santé

Santé schrijft: “Van boksen word je sterk en fit. Maar de sport doet ook iets met je mind. Je krijgt meer zelfvertrouwen en zit lekkerder in je vel. Daarom wordt het ook steeds vaker therapeutish ingezet.”

Hoe dat werkt? Santé vroeg het aan Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl.

Bokstherapie.nl in Cosmopolitan

Het leek journalist Mariska van Cosmopolitan een win-win situatie: al boksend je frustraties eruit meppen en ondertussen in shape blijven. Maar de sessie Bokstherapie bleek toch een tikje confronterender dan dat. “Opeens voel ik: Fuck deze hoek, ik wil hier helemaal niet staan! Vol kracht loop ik terug naar dat fijne plekje.”

Workshop boksen voor bedrijven

Al veel verschillende bedrijven en organisaties heb ik mogen begeleiden met mijn workshops boksen. Dit zijn altijd workshops die op maat worden aangeboden in afstemming met de wensen, ideeën, doelen en behoeften van mijn opdrachtgevers. 

Soms gaat het tijdens de boksworkshop over communiceren, de andere keer meer over bewuster een effectiever leren samenwerken. De boksworkshops worden gegeven in heel Vlaanderen, op binnen of buitenlocaties. 

Klik verder om de mogelijkheden te bekijken. 

uitje-2-workshops.jpg
Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!