Veelgestelde vragen – Bokstherapie.nl

Veelgestelde vragen

Vragen over Bokstherapie.nl? Grote kans dat je het antwoord in de FAQ hieronder vindt! Staat het antwoord dat je zoekt er toch niet bij? Neem dan contact op! Ik help je graag verder.

Marcel Amstelveen

Bokstherapie-handschoen

Die bokslessen van Bokstherapie, zijn die ook geschikt voor mij?

Alle bokslessen van Bokstherapie zijn goed te volgen, of je nu wel of geen bokservaring hebt. Doorzettingsvermogen is het belangrijkste. Jezelf durven uitdagen en elke bokstraining weer het beste uit jezelf willen halen.
Boksen helpt goed als je wilt afvallen, en als je sterker en zelfverzekerder wilt worden. Je krijgt er bovendien een ijzersterke conditie van. Je gaat gegarandeerd calorieën verbranden en je zal je zeker prettiger voelen. Tijdens het boksen mag je namelijk ‘uit je hoofd’ en kan je jouw irritatie of stress uiten op de stootkussens of bokszakken.

Wat neem ik mee en trek ik aan tijdens de bokstraining?

Zorg voor sportkleding waarin jij je lekker voelt. Zorg voor schone kleding en schone sportschoenen. Een flesje water en een handdoek zijn nodig.Vergeet ook je motivatie niet mee te nemen!

Ik heb weinig tot geen bokservaring. Kan ik het wel aan?

Of je nu wel of geen ervaring hebt. Of je een beginnende of ervaren bokser bent; de bokstherapie bokslessen in Amsterdam zijn voor ieder niveau geschikt. Het gaat erom dat jij het maximale uit de training haalt voor jezelf. Dat je jouw techniek en conditie wil verbeteren, en gaat voor het maximale resultaat.
Je zult al snel merken dat je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en dat jij de bokstechnieken onder de knie krijgt. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat jij de technieken en oefeningen goed uit kan voeren.

Ik gebruik dagelijks medicijnen, kan ik ook boksen?

Neem bij twijfel altijd contact op met de huisarts of medisch specialist. Geef bij aanvang van de training aan of er medische bijzonderheden zijn.

Sparren jullie ook tijdens de bokslessen?

Wij sparren af en toe (op het lichaam), maar deelname is niet verplicht.
Wel is sparren een goede test om te kijken hoe jouw techniek verbetert.

Ik heb mij opgegeven voor een proefles maar ik kan niet

Je kan je proefles op een ander moment inhalen, maar laat ons dit wel even weten.
Wij geven namelijk geen geld terug voor een proefles!

Mijn conditie is niet best, kan ik wel meedoen?

De bokslessen in Amsterdam zijn voor ieder niveau geschikt, wel of geen ervaring. Je moet ergens starten met het opbouwen van jouw conditie!
Het gaat erom dat jij het maximale uit de training haalt voor jezelf. Dat jij je techniek en conditie wil verbeteren, en gaat voor het maximale resultaat. Je zult al snel merken dat je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en dat jij de bokstechnieken onder de knie krijgt.

Hoe lang duurt een bokstraining?

Onze trainingen duren 60 minuten of in sommige gevallen 90 minuten. Wij willen graag op tijd starten en zullen dan ook geen rekening houden met te laat komen. Mocht je niet op tijd kunnen komen, dan kan je wel later starten en aan het resterende deel van de training meedoen.

Hoe meld ik me aan voor een abonnement?

Je kan je hier aanmelden voor een abonnement. De informatie over tijden en locaties vind je in de agenda.

Hoe meld ik me aan voor een proefles?

Aanmelden van een proefles kan hier. Je kiest dan meteen de lokatie en de tijd voor je eerste profles.

Hoe meld ik me aan voor een persoonlijke sessie Bokstherapie?

Je kunt je  via het contactformulier inschrijven voor een persoonlijke sessie Bokstherapie. Maar je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor de afspraak.

Hoe meld ik mij af voor de proefles of bokslessen?

Als je verhinderd bent om deel te nemen aan de proefles of boksles waar jij je voor hebt ingeschreven, kan je ons per app of sms bereiken. Geef je verhindering tijdig door!

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Je kan jouw abonnement via het contactformulier beëindigen. Je krijgt van ons een afmeldingsbevestiging per e-mail. Lees ook hieronder over de opzegtermijn.

Hebben jullie een opzegtermijn?

Al onze abonnementen hebben een opzegtermijn van 1 kalendermaand, voordat dat je abonnement verloopt. Let op, de minimale deelname is 3 maanden. Strippenkaarten voor 10 lessen worden niet automatisch verlengd.

Mag ik op alle locaties trainen?

Je kunt op beide locaties de trainingen volgen, let wel op dat jij je van te voren aanmeldt.

Moet ik eigen mijn bokshandschoenen kopen?

Als je proeflessen komt volgen hoef je nog geen eigen bokshandschoenen te kopen. Als je vaker komt boksen, zijn eigen bokshandschoenen wel verplicht. Je kunt hier bokshandschoenen bestellen. Uiteraard mag je ook bokshandschoenen gebruiken die je ergens anders hebt gekocht.

Heb ik ook bandage nodig?

De meeste deelnemers hebben bandage onder hun bokshandschoenen, maar dit is niet verplicht. Je kunt de bandage aanschaffen ter bescherming van de knokkels en stevigheid van de polsen. Deze kan je hier of in een sportwinkel kopen.

Ik ga met vakantie. Hoe zit dat met mijn abonnement?

Tussentijdse opzegging van het abonnement is niet mogelijk. Wel kan het lidmaatschap voor maximaal één maand per jaar worden opgeschort. Dit moet gebeuren in overleg met Bokstherapie.nl. Geef dit tijdig aan per e-mail of via het contactformulier.

Kan ik mijn abonnement tijdelijk stilzetten?

Je kunt jouw abonnement alleen tijdelijk stilzetten bij ziekte of blessure. Na het stilzetten loopt het abonnement gewoon door. Neem contact met ons op per e-mail over de situatie. Wij hanteren nog steeds het opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Krijg ik op jaarbasis twee persoonlijke sessies?

Als jij een onbeperkt abonnement hebt, mag jij twee keer per jaar een persoonlijke sessie inboeken.
Deze sessie (30 minuten) kunnen fysiek of mentaal zijn.

Mijn werkgever wil een workshop organiseren. Doen jullie dat?

Wij geven ook boksworkshops aan bedrijven en instellingen. Lees hier meer over de mogelijkheden of neem contact op.

Kan ik ook via het Jeugd Sportfonds aanmelden bij jullie?

Wij werken samen met het Jeugd Sportfonds Amsterdam. Jij kunt dus via deze regeling bij ons sporten. Zie ook www.jeugdsportfonds.nl

Hoe oud moet ik zijn om mee te trainen?

De minimale leeftijd is 14 jaar, maar dit is afhankelijk van de fysieke sterkte. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Scroll naar top