Traumaverwerking – Bokstherapie.nl

Traumaverwerking – bokstherapie kan helpen

Bokstherapie---Onefit-19-web

Een ingrijpende gebeurtenis kan soms langdurige schade veroorzaken, die zich zowel psychisch als lichamelijk uit. Een traumatische ervaring kan iemands leven sterk beïnvloeden. Er kunnen herbelevingen optreden, angsten ontstaan en het dagelijks functioneren kan negatief beïnvloed worden.

Traumaverwerking is maatwerk. Iedereen gaat anders om met een trauma en het verschilt per persoon op welke manier het trauma zich op latere momenten uit en welke invloed het op het leven heeft. Traumaverwerking betekent het verwerken van een trauma, zodat de geestelijke en lichamelijke klachten afnemen of volledig verdwijnen. Er zijn verschillende manieren om bezig te zijn met traumaverwerking. Bij Bokstherapie.nl is het mogelijk om een traject te volgen dat op een fysieke manier helpt bij het verwerken van een trauma.

Bij Bokstherapie.nl staat ervaren en doen centraal. Door fysiek bezig te zijn leer je emoties te herkennen, ervaar je welk effect deze emoties hebben en leer je ermee om te gaan. Samen met een ervaren bokstherapeut wordt het gesprek gecombineerd met gerichte oefeningen die je helpen een trauma te verwerken.

De effecten van een trauma

Een trauma ontstaat na een ingrijpende gebeurtenis. Wat de gebeurtenis is, kan sterk uiteenlopen. Het gaat er hierbij soms niet eens om wat die traumatische ervaring precies inhield, maar om het effect dat die op iemand heeft.

De effecten van een trauma kunnen bijzonder sterk zijn. Niet alleen kunnen er psychologische klachten ontstaan, een trauma kan ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Trauma’s kunnen onder meer de volgende symptomen veroorzaken:

 • Onvrijwillige herbelevingen of optreden herinneringen aan de gebeurtenis(sen)
 • Vermijding: het vermijden van situaties en omgevingen die op enige wijze gelinkt zijn aan de traumatische ervaring
 • Angststoornissen: angsten ontstaan als gevolg van het trauma. Deze angsten kunnen gerelateerd zijn aan de gebeurtenis zelf, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn
 • Onrust en stress
 • Negatieve en/of depressieve gevoelens
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapproblemen
 • Gevoel van machteloosheid
 • Weinig zelfvertrouwen, gevoel van zwakte
 • Niet of moeilijk dingen los kunnen laten
 • Boosheid
 • Verdriet

De klachten die kunnen ontstaan als gevolg van een trauma lopen zeer sterk uiteen en vragen daarom ook om een gerichte aanpak. Er bestaat niet één enkele manier om aan de slag te gaan met traumaverwerking.

Met behulp van bokstherapie kunnen veel van deze klachten ontleed en aangepakt worden.

Traumaverwerking bij Bokstherapie.nl

Bij Bokstherapie.nl bespreken we met jou met welke problemen je te maken hebt, hoe het trauma je leven beïnvloedt en met welke emoties je te maken hebt. Aan de hand van de besproken problemen ga je aan de slag met gerichte fysieke boksoefeningen. Uit de praktijk blijkt dat dit soort oefeningen emoties en gedragingen goed inzichtelijk kunnen maken.

De ervaren coaches van Bokstherapie.nl helpen je op een gezonde, actieve manier aan de slag te gaan met je klachten. Ze leren je hoe je hiermee beter kunt omgaan en ze leren je begrijpen waarom de emoties en het trauma het effect op je hebben waar je mee kampt.

Bokstherapie.nl biedt bovendien een prettige uitlaatklep op zowel emotioneel als fysiek vlak. Door actief bezig te zijn kun je je hoofd verzetten en ontspanning creëren die je nodig hebt om je klachten te verminderen.

Bokstherapie---Onefit-5-web

Doen en ervaren

Voor veel mensen, zeker wanneer er sprake is van een trauma, kan het erg lastig zijn om te praten over de ervaring, de gevoelens en de effecten die het heeft op het dagelijks functioneren. Bokstherapie.nl legt daarom een sterke nadruk op bezig zijn en te ervaren door te doen.

Mensen die moeilijk onder woorden kunnen brengen wat ze voelen, waar ze last van hebben en hoe het hen beïnvloedt, hebben vaak erg veel baat bij een bokstherapie sessie. Juist door bezig te zijn kan je emoties tonen die in een gesprek vaak lastiger te uiten zijn.

De ervaren coaches van Bokstherapie.nl weten bovendien precies hoe ze gerichte oefeningen kunnen aanleren die helpen bij het begrijpen van klachten en problemen. Met de hulp van een coach leer je meer over jezelf, leer je om te gaan met traumagerelateerde klachten en krijg je handvatten om deze klachten effectief aan te pakken. Met deze sessies durf je weer om vooruit te kijken en te werken aan het herstel van een trauma.

Met ervaring als leermeester ontstaat begrip voor jezelf en onderliggende problemen.

Het effect van bokstherapie

Met iedere sessie van Bokstherapie.nl leer je steeds beter hoe je om kunt gaan met klachten die gerelateerd zijn aan een trauma. Je leert op een positieve manier na te denken en stappen vooruit te zetten die je uiteindelijk helpen om klachten te verminderen of weg te halen. De boksoefeningen geven je inzicht in valkuilen, tegenslagen en oude patronen die je vervolgens stap voor stap kunt doorbreken en vermijden. Met iedere sessie zet je hierin een stapje, waarbij er per sessie wordt bekeken welke problemen en/of emoties aandacht verdienen.

uitgelicht-therapie

Bokstherapie: waar kan je terecht?

In Amsterdam

Op onze locatie Waalstraat 184 in Amsterdam (Rivierenbuurt) geven we Bokstherapie voor groepen én geven we individuele sessies. De ruimte is groot genoeg om met een groep aan het werk te gaan. Tegelijk is het een plek met een uitnodigende sfeer voor individuele sessies
De Waalstraat is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en per auto. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straten vlakbij.

Kosten

 • Intake sessie (eenmalig, 90 minuten) € 120,-
 • Vervolgsessies (60 minuten) € 85,-

Meer weten?

Wil je meer weten over traumaverwerking met bokstherapie of wil je direct een keer een afspraak maken voor een sessie? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier. Wij helpen je op weg en beantwoorden je vragen graag.

Praktisch

 • Bokstherapie sessies zijn altijd op afspraak.
 • We werken gericht aan de klachten die horen bij jouw trauma. De aanpak is altijd persoonlijk.
 • Ook met een fysieke beperking is Bokstherapie te volgen. Geef dit aan in het contactformulier. Dan bespreken we de mogelijkheden.
 • Je hebt nodig: makkelijk zittende sportkleding en schone sportschoenen.
 • Wij zorgen voor bokshandschoenen en bandage voor extra bescherming.
 • De betaling gaat per factuur. Deze ontvang jij na iedere sessie.

Neem vrijblijvend contact op!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Scroll naar top