Floor - Bokstherapie.nl

"Kracht bloeit in het ontdekken van grenzen, het omarmen van kwetsbaarheid en het creëren van verbinding, waarbij elke stoot in de ring een stap is naar emotionele veerkracht."

Floor

waarom kiezen voor mij

  • Groei en balans: Ik faciliteer groei en balans met een praktische benadering.
  • Achtergrond: Ik heb een brede achtergrond als psycholoog en docent.
  • Unieke aanpak: Met beweging en metaforen uit het boksen.
  • Ervaring met diverse doelgroepen: Voornamelijk vrouwen.
  • Veiligheid: Creëert een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen.
  • Innerlijke kracht: Beoogt dieper zelfbegrip en innerlijke kracht voor cliënten.
  • Geleid door principes: Sportpsychologie, positieve psychologie en ACT.

De kracht van transformatie

Ik ben gedreven door de kracht van transformatie, waarbij ik groei en balans faciliteer. Mijn aanpak combineert therapeutische gesprekken met beweging, wat een praktische benadering biedt om vragen te stellen en thema’s aan te pakken.

Achtergrond en ervaring

Als psycholoog en docent communicatie en leiderschapstrainingen aan de MPA Rotterdam, heb ik een brede achtergrond. Mijn ervaring in boksen, zowel als trainer en beoefenaar, stelt me in staat om mijn kennis op unieke wijze toe te passen binnen de context van bokstherapie.

Unieke benadering

Mijn aanpak kenmerkt zich door een organische benadering waarbij beweging wordt gebruikt om cliënten uit hun hoofd naar hun gevoel te brengen. Ik maak gebruik van metaforen uit het boksen om thema’s te verhelderen en te begrijpen. Mijn achtergrond in sportpsychologie, positieve psychologie en ACT voegt een uniek element toe aan mijn werk.

Ervaring met doelgroepen

Mijn cliënten variëren in leeftijd en achtergrond, maar veelal zijn het vrouwen met diverse hulpvragen, van onbegrepen agressie tot burn-out. Mijn benadering is toegankelijk voor iedereen, ongeacht de specifieke doelgroep.

Veiligheid en ondersteuning

Ik waarborg een veilige en ondersteunende omgeving door onbevooroordeeld, open en nieuwsgierig in gesprek te gaan met mijn cliënten. Ik moedig een sfeer van openheid en acceptatie aan, waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Samenwerking met professionals

Ik werk nauw samen met andere professionals binnen en buiten ons team, waarbij overleg en intervisie regelmatig plaatsvinden. Deze samenwerking versterkt onze zorg voor de cliënten en biedt een breder perspectief op therapie.

Verwachtingen en doelen

Door deel te nemen aan bokstherapie hoop ik dat mijn cliënten een dieper begrip van zichzelf ervaren en hun innerlijke kracht ontdekken. Mijn focus ligt op het ondersteunen van hun persoonlijke groei en welzijn.

Leidraad en waarden

Mijn werk als therapeut wordt geleid door principes van sportpsychologie, positieve psychologie en ACT. Ik geloof in de kracht van coaching en begeleiding om individuen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Over mij

Ik ben Floor, geboren en getogen in Tilburg. Na mijn studie Verloskunde in Groningen werkte ik 12 jaar als verloskundige, vooral in de Schilderswijk in Den Haag. Daar raakte ik geïnspireerd door de psychosociale problemen die ik dagelijks tegenkwam. Dit motiveerde me om psychologie te gaan studeren.

Een paar jaar geleden begon ik, na een turbulente periode in mijn leven, met (kick)boksen. Het was niet de eerste keer dat ik tegenslag kende, maar dit keer kon ik me er niet met mijn hoofd uit redeneren. Boksen werd een plek waar ik uit mijn hoofd naar mijn gevoel kon gaan en mijn kracht herontdekte. De impact van boksen op mijn mentale welzijn was diepgaand. Het inspireerde me om deze ervaring te gebruiken in mijn werk met anderen.

Nu ben ik bokstherapeut. Mijn aanpak is nieuwsgierig, open en biedt ruimte voor groei, vertrouwen en motivatie. Ik geloof sterk in de kracht van open communicatie en het creëren van een veilige omgeving waarin mensen zichzelf durven zijn. Met een energieke en dynamische aanpak bied ik ruimte voor openheid, verbinding en reflectie.

Kracht bloeit in het ontdekken van grenzen, het omarmen van kwetsbaarheid en het creëren van verbinding, waarbij elke stoot in de ring een stap is naar emotionele veerkracht.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door BOKSTHERAPEUT Floor:

* Cliënten jonger dan 18 jaar.

* Cliënten met een verstandelijke beperking.

* Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.

* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.

* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Individuen met onvoldoende intrinsieke motivatie.

* Ernstige opvoedingsproblemen.

* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.

* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.

* Gevallen waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.

* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.

* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.

* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist

Plan je sessie Met FLOOR in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!