Systemisch begeleiding - Bokstherapie.nl

Systemisch Werk bij Bokstherapie.nl

Systemisch Werk is een effectieve methode om diepgaand inzicht te krijgen in je reflexen, drijfveren en patronen. Samen met een systemisch begeleider onderzoek je hoe jij je verbindt met specifieke situaties, gebeurtenissen of personen. Dit systeem wordt vormgegeven door gebruik te maken van matten in de praktijkruimte. Door buiten je systeem te stappen en uit te zoomen, krijg je helderheid over jouw plek en de verbinding met een situatie of de ander. Dit helpt je te ontdekken waar belemmeringen liggen en waarom je terugvalt in gedrag dat je ontwikkeling en groei belemmert.

Systemisch Werk, misschien bekend als familieopstellingen, omvat meer dan alleen dat. De uitgebreide mogelijkheden binnen Systemisch Werk maken maatwerk mogelijk voor iedere cliënt.

Wat is er te bereiken?

Systemisch Werk geeft inzicht en bewustzijn. Naast je analytische kijk op een probleem, krijg je een extra perspectief. Door in- en uit te zoomen, kun je de verbindingen binnen een groter geheel zien. Deze verbindingen, die vaak onbewust zijn, zijn bepalend voor je handelen in het hier en nu. Het verkregen inzicht biedt rust en helderheid, waardoor je meer zicht krijgt op je potentieel, creativiteit en nieuwe perspectieven. Hierdoor ervaar je minder gedoe en zwaarte, en beleef je meer regie, ruimte en eigenheid.

Voordelen van Systemisch Werk:

 • Helderheid over persoonlijke en professionele relaties.
 • Inzicht in belemmerende patronen en drijfveren.
 • Verbeterde zelfkennis en persoonlijke groei.
 • Effectieve verandering van gedragspatronen.
 • Verhoogde emotionele veerkracht.

Systemisch Werk en Bokstherapie

Het combineren van Systemisch Werk met Bokstherapie is logisch omdat ze elkaar versterken. De systemische inzichten kunnen direct worden toegepast en fysiek doorvoeld, wat zorgt voor een diepere en blijvende integratie en verwerking.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de systemisch begeleider geen bokstherapeut is. Dit betekent dat er een samenwerking ontstaat tussen de systemisch begeleider en de bokstherapeut, waarbij elke professional zijn eigen expertise inzet om jou optimaal te ondersteunen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je zowel op mentaal als fysiek niveau kunt werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Systemisch Werk kan op verschillende manieren worden gecombineerd met Bokstherapie

 • Een systemische één-op-één sessie, gevolgd door aanvullende bokssessies met een bokstherapeut.
 • Een sessie die bestaat uit een combinatie van Systemisch Werk en Bokstherapie.
 • Een systemisch begeleider als tweede therapeut tijdens een bokstherapie sessie, voor extra verdieping en inzicht in je proces. Dit gebeurt in overleg met je bokscoach wanneer er behoefte is aan nieuwe inzichten of meer verdieping en bewustwording van patronen.

Werkwijze Methodiek Systemisch Werken

Systemisch Werken begint met een intakegesprek waarin je jouw hulpvraag en doelstellingen bespreekt met de begeleider. Vervolgens wordt er een opstelling gemaakt van jouw systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van representatieve objecten zoals matten, poppetjes of andere symbolen. Het unieke aan deze methode is dat je de onderliggende patronen letterlijk voor je ziet, wat helpt om ze beter te begrijpen en te doorvoelen. De begeleider helpt je om de dynamieken en onderliggende patronen vanuit een nieuw perspectief te bekijken en te ervaren. Gedurende de sessie word je uitgenodigd om te reflecteren op je gevoelens, gedachten en fysieke reacties. Dit proces kan leiden tot diepgaande inzichten en een verschuiving in je beleving en gedrag.

Voorbeeld Thema’s om mee te Werken bij Systemisch Werk

 • Familierelaties en dynamieken: Onderzoek hoe familierelaties en -patronen invloed hebben op je huidige gedrag en emoties. Ontdek verborgen dynamieken en vind manieren om deze te veranderen.
 • Werkgerelateerde vraagstukken en loopbaanontwikkeling: Analyseer je professionele relaties en de systemen binnen je werkplek. Krijg inzicht in belemmerende patronen en ontdek je potentieel voor groei en ontwikkeling in je carrière.
 • Persoonlijke groei en zelfkennis: Verken je innerlijke drijfveren, overtuigingen en patronen. Krijg helderheid over wie je bent, wat je wilt en hoe je jouw leven vorm kunt geven op een manier die bij je past.
 • Trauma en heling: Werk aan het begrijpen en helen van trauma’s door systemisch werk, waarbij je de diepere lagen van je ervaringen onderzoekt en een nieuwe, helende betekenis eraan geeft.
 • Relatieproblemen: Ontdek de onderliggende patronen en dynamieken in je relaties. Werk aan het verbeteren van communicatie, begrip en verbinding met je partner, vrienden of familie.

Systemisch Werken als Aanvullend Traject

Systemisch Werk kan als losstaand traject worden gevolgd, maar ook als aanvulling op andere therapieën, zoals Bokstherapie. Het biedt een diepgaande manier om je patronen en relaties te onderzoeken en daarmee je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen.

Dit geïntegreerde traject kan helpen om de verkregen inzichten direct toe te passen in je dagelijks leven en tijdens fysieke activiteiten zoals boksen, wat de effectiviteit en duurzaamheid van de therapie vergroot.

Ontdek de Kracht van Systemisch Werk

Ben je klaar om diepere inzichten te krijgen en jouw persoonlijke groei te versnellen?
Wil je eindelijk helderheid over je patronen en drijfveren?
Ben je bereid om jezelf op een nieuwe manier te ontdekken en oude belemmeringen los te laten?

Neem dan nu contact op voor een kennismakingsgesprek of om een sessie te boeken.
Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt en vinden we de beste aanpak voor jouw situatie. Of je nu interesse hebt in een combinatie van Systemisch Werk
en Bokstherapie, of een specifieke vraag hebt waarmee je aan de slag wilt gaan, ik sta klaar om je te begeleiden op jouw pad naar
meer regie, ruimte en eigenheid.

Klik hier om je eerste stap te zetten richting een nieuw perspectief en een vervullender leven.

Onze Systemsich Begeleider

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!