Sanae - Bokstherapie.nl

De afgelopen jaren heb ik mijn ervaring in het kickboksen, mijn persoonlijke ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn pedagogische studies, ingezet om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden en te coachen.

Sanae

Over mij

Tijdens de tweedaagse opleiding neem ik je graag mee in de fascinerende wereld van casestudies binnen het onderdeel casuïstiek. Dit aspect is van essentieel belang om effectief te leren welke werkvormen je kunt inzetten bij specifieke casussen. 

(Kick) boksen als therapeutisch instrument

Het gebruik van (kick)boksen als therapeutisch instrument gaat dieper dan alleen het toevoegen van een fysieke component. Het draait om het durven voelen, verwerken, groeien, verbinden, samenwerken, het begrijpen van grenzen en het leren aangeven ervan, acceptatie en zelfontdekking. Het gaat om het leggen van verbanden tussen gevoelens, patronen en gedragingen met als doel bewustwording. Als Bokstherapeut en begeleider binnen Bokstherapie hecht ik enorm veel waarde aan oprechtheid, betrouwbaarheid en het creëren van emotionele veiligheid tijdens begeleidingssessies. Ik zie mezelf als rustig, open, eerlijk en duidelijk in mijn communicatie, met hier en daar een vleugje humor.

Waarom casuïstiek zo belangrijk is?

Het onderdeel casuïstiek tijdens de opleiding Bokstherapie behandelt het daadwerkelijk toepassen van het geleerde, zoals het verbeteren van het praktisch handelen tijdens boksinterventies en de verantwoordelijkheden van de begeleider. Hoe vertaal je het boksen naar de praktijk? Waar let je op en wat neem je mee? Als het doel van de casuïstiekbespreking is om inzichten uit te wisselen of individuele leerpunten te benoemen, gaan we praktisch aan de slag. Tijdens de casuïstiekbespreking spar je samen en werk je actief aan oplossingen, vervolgens voer je deze uit en ontvang je feedback van de overige deelnemers. Op deze manier leer je door ervaring en feedback.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door BOKSTHERAPEUT / BEGELEIDER SANAE:

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met SANAE in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!