Sanae - Bokstherapie.nl

De afgelopen jaren heb ik mijn ervaring in het kickboksen, mijn persoonlijke ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn pedagogische studies, ingezet om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden en te coachen.

Sanae

Over mij

Ik ben Sanae, geboren in 1990 in Brabant. Op de basisschool werd ik flink gepest. Ik was niet opgewassen tegen alle pesterijen. Toen mijn ouders na het zoveelste incident besloten dat het genoeg was, brachten ze me naar de plaatselijke kickboksschool. Ik moest weerbaarder worden.

Zowel fysiek als mentaal daagde ik mezelf uit
Ik vond het doodeng: nieuwe mensen, nieuwe indrukken en een onbekende plek. Het liefst ging ik direct weer terug naar huis. Maar op het moment dat ik de dojo in stapte voelde ik mezelf direct thuis. Ik had mijn passie gevonden en deze groeide met de dag.

Na gebeurtenissen later in mijn jeugd vond ik steeds vaker rust in de dojo. Kickboksen werd een dagelijkse bezigheid. Ik trainde langer en intensiever en vocht wedstrijd na wedstrijd. Zowel fysiek als mentaal daagde ik mezelf uit en overschreed ik regelmatig mijn grenzen. De dojo voelde als “thuis”, mijn team als een hechte familie, en daar vond ik waarde in mezelf.

Observaties
Pas later in mijn leven begreep ik dat ik eigenlijk mijn pijn aan het verplaatsen was. Hoe meer ik die fysieke pijn voelde, hoe minder ik de emotionele pijn hoefde te ervaren.

Als ervaren kickbokser ben je voortdurend bezig met het observeren van de lichaamstaal van je tegenstander. Of het nu gaat om kleine herhalingen in bewegingen, veranderingen in ademhaling, de houding of blik in iemands ogen, of subtiele lichaamsbewegingen, alles is af te lezen.

De afgelopen jaren heb ik mijn ervaring in het kickboksen, mijn persoonlijke ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn pedagogische studies, ingezet om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden en te coachen.

(Kick)boksen als therapeutisch instrument 
(Kick) boksen als therapeutisch instrument of begeleidingsvorm gebruiken gaat veel dieper dan enkel het toevoegen van een fysieke component. Het draait om het durven voelen, verwerken, groeien, verbinden, samenwerken, het begrijpen van grenzen en leren die aan te geven, acceptatie en zelfontdekking. Het gaat om het leggen van verbanden tussen gevoelens, patronen en gedragingen met als doel bewustwording.

Als Bokstherapeut en begeleider bij Bokstherapie hecht ik enorm veel waarde aan oprechtheid, betrouwbaarheid en het creëren van emotionele veiligheid tijdens begeleidingssessies. Ik zie mezelf als rustig, open, eerlijk en duidelijk in mijn communicatie met hier en daar een vleugje humor.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door BOKSTHERAPEUT / BEGELEIDER SANAE:

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met SANAE in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!