Remco - Bokstherapie.nl

Wat mij motiveert om te werken als coach in de bokstherapie is de effectiviteit van het boksen bij het blootleggen en in kaart brengen van deze denk- en gedragspatronen. Het lichaam liegt nooit.

Remco Miedema

Waarom kiezen voor mij

Persoonlijke groei: Begeleid cliënten bij het vinden van kracht en zelfliefde.
Professionele achtergrond: Ervaring als coach in de sportwereld en bij defensie.
Sportieve uitdagingen: Ultra-atleet die fysieke en mentale groei stimuleert.
Kernwaarden in coaching: Focus op verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en groei.
Effectieve Bokstherapie: Ervaarbaar maken van denk- en gedragspatronen via boksen.
“Tough Love” benadering: Eerlijk, confronterend maar liefdevol en empathisch.
Passende match: Voor cliënten die streven naar zelfexpressie, weerbaarheid en groei.

Wie ben ik als persoon?
Mensen beschrijven mij soms als iemand met een militaire uitstraling, maar ik ben ook een gevoelige man met een klein hart. Liefde is voor mij de brandstof waarop ik draai. Het begeleiden en coachen doe ik met heel mijn hart omdat ik niets liever zie dan dat mensen meer in hun kracht komen te staan en ze meer respect en liefde voor zichzelf ontwikkelen. Ik zie mezelf als rustig, duidelijk, eerlijk, liefdevol en krachtig. Ik sta naast iemand zonder oordeel, want alles mag er zijn. Voor mij is openheid de kern van verbinding en vertrouwen. Ik kan niet mijn deurtjes gesloten houden als ik verwacht dat mijn cliënt ze openmaakt.

Persoonlijke groei
De kracht en het vertrouwen dat ik nu in mijzelf voel, had ik niet altijd. Het zeggen tegen mijzelf dat ik van mij houd, of dat ik trots ben op mezelf, waren zinnen die ik lang niet heb gevoeld of durfde te geloven. In mijn optiek was ik nooit goed genoeg. Ik heb vroeger veel onrecht gekend, bedreigingen meegemaakt en verslaving, pesterijen en agressie gezien. Dit maakte mij onzeker en zorgde ervoor dat ik mijn emoties ging verbergen. Hierdoor creëerde ik voor mijzelf een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Ik dacht dat het tonen van incasseringsvermogen sterk was, een bewijs van mijn onbreekbaarheid. Vandaar dat mijn ego een masker opzette van kracht om mijn onzekerheden en gevoeligheid te verbergen. Dit bleef lange tijd zo tot er mensen waren die mij een spiegel voorhielden. Die eerlijk met mij waren maar ook het beste met mij voor hadden. Iets wat voor mij tot dan toe nog onbekend was en onwennig aanvoelde. Zij leerden mij dat het vragen om hulp juist een teken van kracht is en benadrukten het belang van het erkennen en uiten van emoties.

Professionele achtergrond
Als coach ben ik begonnen in de sportwereld en daarna terechtgekomen bij de special forces van defensie, waar ik ook begon met boksen. Na mijn tijd bij defensie kwam ik terecht bij Yes We Can Clinics, waar ik twee jaar jongeren met verslavings-, agressie- en gedragsproblematiek heb gecoacht en begeleid. Boksen is voor mij de manier die voor mij laat zien hoe ik in het leven sta en waar ik momenteel tegenaan loop.

Sportieve uitdagingen
Op sportgebied ben ik een ultra-atleet die graag lange afstanden rent, het liefst met obstakels er bij. Ook kan je mij regelmatig in de ring vinden voor een sparsessie. Ik daag mezelf graag fysiek en mentaal uit om buiten mijn comfortzone te bewegen omdat dit voor mij de basis is voor groei. Frictie is groei. Ik stimuleer mensen graag om op hun eigen manier het stukje frictie te vinden in hun leven wat groei bij hen teweeg kan brengen.

 

Kernwaarden in coaching
Wat voor mij centraal staat bij het begeleiden van cliënten is het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven, uitdagingen en problemen, en deze niet meer uit de weg te gaan. Ik werk met cliënten om destructieve denk- en gedragspatronen te herkennen, zichtbaar te maken en te doorbreken. Hierdoor worden mijn cliënten weerbaarder en kunnen ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ik geloof dat er niks fijner is dan het geloof in jezelf en de liefde voor jezelf terug te kunnen vinden en zo betere en gezondere keuzes voor jezelf in het leven te leren maken. 

Fysiek bezig zijn is voor mij één grote spiegel. De maskers die mijn angsten verbergen en mij sterk houden in het dagelijks leven kan ik niet meer verstoppen wanneer ik de ring in stap. Wat ik daarnaast mooi vind is dat we samen met de cliënt in een vertrouwde setting al spelenderwijs tot inzichten mogen komen. Door te proberen en te durven, kunnen we hierdoor nieuwe patronen creëren waarbij de cliënt meer in zijn of haar kracht komt te staan.

Mijn manier van werken
Mijn manier van werken zou je kunnen omschrijven met twee woorden: Tough love. Eerlijk, recht door zee en waar nodig confronterend maar wel liefdevol en empathisch. Ik stimuleer het verantwoordelijkheidsgevoel van mijn cliënten en help hen om de regie over hun leven terug te nemen. Ik ben geduldig en begripvol en vind het vooral belangrijk om de ruimte te geven aan de cliënt om te mogen zijn. Het hoeft niet altijd zwaar te zijn en dat we gezamenlijk ook op een luchtige manier naar de struggle kunnen kijken. Dat we er af en toe om kunnen lachen over hoe serieus we onszelf en het leven wel niet nemen! Waarom zijn we altijd zo streng voor onszelf?  Met een stukje ongemak, een lach en een traan, gaan we samen op onderzoek uit om jou naar een sterkere, betere en liefdevollere versie van jezelf te krijgen.

Zijn wij een match?
Als je moeite hebt met het aangeven van wat jij wil – Als je het lastig vindt om jouw eigen grenzen te bewaken en voor jezelf op te komen – Als je snel over je heen laat lopen en je graag wat sterker in je schoenen wil staan, als je het lastig vindt om emoties te reguleren of bij je gevoel te komen – Als je het lastig vindt om stil te zijn en te zijn in het nu en met jezelf – Als je graag weerbaarder wil worden en wil leren doorzetten wanneer het lastig wordt – Als je het lastig vindt om jezelf te uiten, de neiging hebt om maskers op te zetten of vooral in je hoofd zit en het lastig vindt om in je lichaam te komen.
Maar het allerbelangrijkste is dat je gemotiveerd bent om met jezelf aan de slag te gaan. In mijn optiek is dit de rode draad van het hele proces. Wat ook het achterliggende doel mag zijn, binnenin brandt er al een vuurtje van verlangen naar groei en/of verandering. Dan kunnen we aan de slag. 

Wat cliënten over Remco zeggen:

Sharona

Remco is een uitstekende coach! 
Zijn kracht ligt in zijn vermogen om te luisteren en daardoor weet hij altijd de juiste vragen te stellen om tot de kern van het probleem te komen. Wat ik vooral waardeer aan Remco is zijn directheid, maar altijd met empathie. Hij weet een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin je jezelf kunt zijn en je angsten onder ogen durft te zien.
Hij weet precies hoe hij je uit je comfortzone kan halen en je angsten kunt overwinnen. Zijn humor zorgt ervoor dat zelfs de zwaarste onderwerpen luchtig besproken kunnen worden. Dankzij Remco heb ik mijn angsten kunnen confronteren. 
Ik zal Remco van harte aanbevelen als coach. Zijn professionele aanpak, gecombineerd met zijn warme persoonlijkheid, oprechte betrokkenheid en het vermogen om snel tot de kern van een probleem te komen maken hem een aanrader voor iedereen die op zoek is naar effectieve coaching.

Mark
Remco heeft een directe, efficiënte aanpak en confronteert zonder je uit je waarde te halen of te oordelen. Ik had dat nodig, nadat ik op bijna elk aspect van mijn leven was vastgelopen. Het heeft me wakker geschud.
De oefeningen die we samen hebben gedaan hebben mij geleerd bij mezelf te blijven en te voelen wanneer ik ruimte nodig heb. En dat ik in mijn recht sta om dat te pakken, met respect en in de dynamiek van wederzijds respect. Grijs gebied is voor mij gevaarlijk, ik zie dat nu veel beter. Ook heb ik geleerd dat ik mijn emotie mag uiten en dat ik niet hoef in te houden.
Na relatief korte tijd heb ik het gevoel dat ik beter in mijn kracht sta dan ooit.

Guido
Onze 12-jarige zoon gaat nu, na een moeilijke tijd op zijn nieuwe middelbare school, een maand of vier naar Remco bij BOKSTHERAPIE.NL. Het feit dat Remco zijn trainingen aan dagelijkse situaties aanpast, maakt dat de therapie niet zo “aanwezig” is voor een 12-jarige. Er onderuit boksen, hoe ga je om met in de hoek gedreven worden (al dan niet mentaal) etc. In de perceptie van onze zoon gaat hij boksen én praat hij met Remco. Wij zien dat hij fysiek en mentaal sterker wordt en leert meer te relativeren zonder dat het een zwaar thema wordt.

Remco coacht vanuit zijn eigen jeugdervaringen en kan als geen ander daardoor begrijpen waar die kinderen tegen aan lopen. En voor ons als ouders moet je af en toe beseffen dat het goed is om een ietwat gesloten kind ergens anders stoom af te laten blazen en hem door andere te laten beseffen hoe hij ook met situaties kan omgaan.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie voor Bokscoach Remco

* Cliënten jonger dan 12 jaar.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Personen met ernstige stemmingsstoornissen.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Individuen met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Personen die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Gevallen waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met Remco in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!