Remco - Bokstherapie.nl

Mijn kantelpunt kwam door mensen die mij een spiegel voorhielden; mensen die oprecht het beste met mij voor hadden en tegelijkertijd eerlijk waren. Zij leerden mij dat het vragen om hulp juist een teken van kracht is en benadrukten het belang van het erkennen en uiten van emoties. Deze inzichten inspireerden mij om mijzelf te ontwikkelen als coach en uiteindelijk zelf als coach aan de slag te gaan.

Remco

Over mij

Mijn naam is Remco, afkomstig uit Friesland waar ik opgroeide met mijn ouders en twee broertjes. Thuis was er naast liefde, vriendschap en plezier ook ruimte voor bedreigingen, verslaving, pesterijen en verbale en fysieke agressie, waarbij ik vaak in de frontlinie stond.

Overlevingsmechanisme
De thuissituatie bracht bij mij een sterk verantwoordelijkheidsgevoel teweeg. Ik voelde me verplicht het gezin bij elkaar te houden en dacht dat ik altijd sterk moest zijn. Dit ging gepaard met een diepgewortelde angst om niet goed genoeg te zijn, bang om afgewezen te worden, en onzeker over mijn eigen identiteit. Ik hield mijn gevoelens voor me en huilde alleen op mijn kamer. Mijn prioriteit was om mezelf groot te houden, mijn ‘overlevingsmechanisme’. Mijn ego zette een masker op van kracht om mijn onzekerheden te verbergen. Ik zag hulp vragen als een teken van zwakte en wist niet hoe ik om moest gaan met pijn, problemen, angsten, onzekerheden en een gebroken hart. Ik dacht dat het tonen van incasseringsvermogen sterk was, een bewijs van mijn onbreekbaarheid.

Als coach aan de slag
Mijn kantelpunt kwam door mensen die mij een spiegel voorhielden; mensen die oprecht het beste met mij voor hadden en tegelijkertijd eerlijk waren. Zij leerden mij dat het vragen om hulp juist een teken van kracht is en benadrukten het belang van het erkennen en uiten van emoties. Deze inzichten inspireerden mij om mijzelf te ontwikkelen als coach en uiteindelijk zelf als coach aan de slag te gaan. Na enkele jaren coaching in de sportwereld, kwam ik bij Defensie terecht waar ik voor het eerst in aanraking kwam met boksen. Sindsdien ben ik zelf fanatiek gaan boksen en heb ik de kracht ervan ervaren. Na mijn tijd bij Defensie kwam ik terecht bij Yes We Can Clinics, waar ik jongeren met verslavings-, agressie- en gedragsproblematiek coach en begeleid. Hier begon ik de connectie tussen boksen en therapie te zien, en ervoer ik de effectiviteit van de tweedaagse opleiding Bokstherapie bij Marcel.

Nu zet ik zelf de methodiek Bokstherapie in als bokscoach en begeleider bij Bokstherapie.nl
Bokstherapie Mijn grootste drijfveer is om cliënten weerbaarder te maken voor het leven. Ik ondersteun hen bij het terugvinden van zelfliefde en het weer trots kunnen zijn op wie ze zijn. Mijn doel is hen te begeleiden bij het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven, uitdagingen en problemen, en deze niet meer uit de weg te gaan. Dit doe ik door destructieve denk- en gedragspatronen te herkennen, zichtbaar te maken en te doorbreken. Hierbij zet ik lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen in als onderdeel van Bokstherapie.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie voor Bokscoach / begeleider Remco

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Personen met ernstige stemmingsstoornissen.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Individuen met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Personen die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Gevallen waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met Remco in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!