Relatietherapie - Bokstherapie.nl

Relatietherapie in Amsterdam

Bij mij in de praktijk volgen koppels of partners relatiebokstherapie omdat ze elkaar weer willen vinden, raken, weer willen begrijpen of om minder ruzie te maken.
Mijn methodiek werkt verfrissend, inzichtgevend en verhelderend. Het vraagt van beide om inzet, aanwezigheid en openheid, het gaat in de sessies om gelijkwaardigheid en kwetsbaarheid.

Relatiebokstherapie, samen sparren i.p.v vechten

Hoe prettig het ook zou zijn, geen enkele relatie gaat vanzelf of het nu gaat over liefdesrelaties, vriendschapsrelaties, familierelaties of werkrelaties. Veel factoren kunnen van invloed zijn op hoe jullie met elkaar omgaan, hoe jullie je voelen, uiten, gedragen, bewegen en hoe de relatie uiteindelijk zal verlopen. Iedere relatie kent zijn uitdagingen en ups en downs, maar wat als problemen, achterdocht, oude patronen, angsten, onzekerheden of frustraties de relatie beginnen te overheersen en bepalen? Tijdens de Relatiebokstherapie gaan jullie samen aan de slag, sparrend i.p.v vechtend voor jullie relatie. Een donkere fase in de relatie hoeft namelijk niet een voorbode voor een breuk te zijn. Tijdens de sessies gaan jullie door middel van gerichte fysieke bokstherapeutische oefeningen en een open, eerlijk en gelijkwaardig gesprek sparren over jullie problemen of uitdagingen. Op een creatieve, actieve en verfrissende manier zullen er inzichten ontstaan over de dynamiek van de relatie waarin jullie zitten.

Reflectie, inzichten, openheid en begrip

Communicatie, begrip en erkenning zijn essentieel om de relatie vraagstukken aan te pakken. Soms zijn er verschillende benaderingen nodig om hier te komen. Passen jouw acties ook bij jouw woorden? En wat voel je tijdens een boksoefening? Waar kan dit gevoel vandaan komen? Is er contact of kijken we weg? 
In een open gesprek worden emoties, verschillen, pijnpunten en gevoelens besproken. In combinatie met gerichte fysieke therapeutische oefeningen zorgen wij voor verheldering die nodig is om de verstoring te begrijpen, aan te kijken en er mee aan de slag te gaan.

Samen in de ring in 

Soms is een andere setting de sleutel tot een oplossing, verandering of inzicht. Hebben jullie, of heeft één van jullie het gevoel dat er zaken besproken moeten worden?
Bestaat het gevoel dat er iets mist? Waarom komen jullie niet eens samen sparren?

Het antwoord is fysiek vaker dan verwacht inzichtelijk, de methodiek Bokstherapie is een manier om de antwoorden en patronen bloot te leggen.

Er bestaan talloze redenen om met relatietherapie te starten: langlopende problemen, een veranderde dynamiek, de sleur of een haperende communicatie.

Soms is het moeilijk om überhaupt onder woorden te brengen wat er aan de hand is. Ook dan kan relatiebokstherapie antwoorden bieden en een verborgen oorzaak blootleggen.

Een kleine greep uit de beweegredenen van koppels om relatiebokstherapie te starten:

  • Meer tijd samen willen hebben
  • Zaken uit willen spreken/benoemen
  • Weinig tot geen intimiteit meer
  • Verandering in de gezinssituatie 
  • Vreemdgaan
  • Verslavingen
  • Boosheid, pijn of verdriet
  • Niet gezien of gehoord voelen
  • Drukte, spanning en stress 
  • Verstoring door “omstandigheden” (kinderen, vrienden, familie)
  • Twijfels en onzekerheid 
  • Moeite met heldere communicatie, verbaal en non verbaal
  • Je plek niet kunnen innemen
  • Elkaar kwijt zijn
  • Het voerzicht niet meer hebben

Wat levert Relatietherapie boksend op?

Alleen praten is niet altijd voldoende. Mijn unieke en effectieve aanpak, waarbij fysieke oefeningen en het therapeutische gesprek worden gecombineerd, leidt vaak tot een sneller onderling begrip, meer zelfreflectie, meer inzichten en een verhelderende blik op de bestaande problemen en emoties.

Jullie leren waardevolle dingen over jullie zelf, elkaar en de relatie. 

Relatiebokstherapie leidt onder meer tot:

De thema’s worden op een verfrissende en praktische manier inzichtelijk gemaakt. Het biedt een handvat om elkaar weer te vinden als een team, en samen de stap in de goede richting te zetten. Relatiebokstherapie begeleidt jullie deze stappen te zetten. Vanuit opheldering kan begrip ontstaan. Maar wat zijn de benodigde stappen om vanuit dit begrip een oplossing te vinden? 

  • Meer bewustwording
  • Inzicht in jullie relatie
  • Heldere communicatie
  • Niet alleen praten, maar ook samen bewegen, sparren incasseren en uitdelen.
  • Elkaar weer in beweging krijgen
  • Meer contact met elkaar maken
  • Inzicht in elkaars gedachten en beweegredenen/overtuigingen

Hoe ziet een sessie relatietherapie boksen eruit?

We brengen de hulpvragen of thema’s tijdens de eerste sessie in kaart, daarna zullen wij deze samen analyseren, bekijken en vertalen . 

Wat zie jij? Wat ziet jouw partner? Wat zijn jullie verwachtingen? Tegen welke zaken lopen jullie fysiek en mentaal aan? 

Welke doelen willen jullie graag bereiken? Wat vinden jullie lastig, vervelend of spannend?

Door deze vragen open en eerlijk te beantwoorden kan in kaart worden gebracht waar mogelijke frictie is ontstaan. 

De fysieke oefeningen sluiten aan op de in kaart gebrachte thema’s tijdens de sessie. De basis van mijn relatietherapie is boksen en bewegen, maar wij gaan ook door middel van andere fysieke oefeningen, methodieken en spelvormen met jullie aan de slag. Het doel is inzicht krijgen in jullie knelpunten en situaties te verhelderen en vervolgens vertalen naar de dagelijkse praktijk. Het kan voorkomen dat wij tijdens sessies naar buiten gaan. Daarnaast zal er tijdens het samen sparren veilig en in afstemming gewerkt worden.

Hier worden jullie gevraagd naar de inzichten en ervaringen van deze sessie. 

Welke ervaringen hebben jullie opgedaan bij deze sessie? Waar ga jij thuis mee aan de slag? Hoe is de energie?

Vaak komt er een thuisopdracht uit, maar dit is afhankelijk van de sessie en de inzichten. Iedere relatie is immers anders en daarom is onze relatietherapie boksen altijd maatwerk.

Tijdens de vervolgsessies bespreken we de in kaart gebrachte hulpvragen en de ervaringen van de voorgaande sessie.

Welke zaken spelen er nu? En tegen welke zaken lopen jullie fysiek en mentaal nog aan? Hoe gaat het met de gestelde doelen? Wat vind jij nog lastig?

Aan de hand van het gesprek gaan we verder met gerichte fysieke oefeningen, methodieken en spelvormen. Het doel is om nog meer inzichten te krijgen en situaties verder te verhelderen.

Ik vraag jullie elke keer naar de inzichten en ervaringen van deze sessie. Waar gaan jullie thuis mee aan de slag? Welke ervaringen heb jullie overgehouden aan deze sessie? Waar gaan wij de volgende keer mee aan de slag? 

Tips voor een geslaagde relatiebokstherapie

  • Draag gemakkelijk zittende kleding en schone sportschoenen.
  • Zorg dat je hebt nagedacht over wat jullie met deze sessies wilt bereiken.
  • Denk na over de verwachtingen die jullie bij elkaar hebben voor een sessie en spreek deze vooraf uit
  • Zorg dat je maximaal 5 minuten van te voren aanwezig bent.
  • Spelen er zaken? Benoem dit tijdens de sessie. Wees open
  • Welke thema’s of vraagstukken neem jij mee de sessie in?
  • Neem na elke sessie rustig de tijd om even te ‘landen’.
  • Een oplossing vinden kan tijd in beslag nemen. Accepteer dat dit een proces is met ups en downs

Hebben jullie boks ervaring nodig?

Nee, je hebt echt geen enkele bokservaring, eigen bokshandschoenen, een goede conditie of kennis van welke vechtsport dan ook nodig om met relatiebokstherapie te kunnen starten. Sterker nog, voor de meeste cliënten geldt dat ze nog nooit gebokst hebben, super sportief zijn  of een geschiedenis in vecht of verdedigingssport hebben. Het is dus geen enkele vereiste om al te kunnen boksen of fit te zijn om direct aan de slag te gaan. 

Geen goede conditie of fysieke beperkingen?

Niet erg, tijdens de relatiebokstherapie ligt de nadruk namelijk nooit op het lekker even sporten, alleen leren boksen of werken aan een betere conditie. Het boksen dient als instrument dat ik gericht zal inzetten om klachten, beperkingen, vraagstukken en thema’s te duiden en om jullie begeleiden de besproken doelen te behalen.

Vergoedingen

Met mijn methodiek Bokstherapie werk ik bewust contractvrij. Dit houdt in dat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Mijn sessies zijn dan ook niet declarabel bij de zorgverzekering. 

Mijn tarieven zijn transparant. Je krijgt nooit te maken met onverwachte kosten achteraf. Na de sessie krijg je de factuur per mail die je zelf kunt overmaken of via de iDeal link kunt betalen.

Tarieven Relatiebokstherapie

  • Tarief 1, intake: 130,00 euro, de 1e sessie is altijd de intake sessie en duurt 90 minuten
  • Tarief 2, de vervolgsessies:  95 euro, de vervolgsessies duren 60 minuten

Meer informatie

    Scroll naar boven

    Groepssessies

    Werk je liever in een groep aan je persoonlijke thema’s en doelen dan 1 op 1?

    Groepssessies

    Werk je liever in een groep aan je persoonlijke thema’s en doelen dan 1 op 1?