Relatietherapie: Sparren met je partner
Hoe prettig het ook zou zijn, geen enkele relatie gaat vanzelf. Ontelbaar factoren zijn van invloed op hoe jullie met elkaar omgaan, hoe jullie je voelen en hoe een relatie uiteindelijk verloopt.
Iedere relatie kent ups en downs, maar wat als problemen de relatie beginnen te overheersen?
Met relatietherapie boksen ga je samen vechten voor jullie relatie. Een donkere fase in jullie relatie hoeft namelijk niet een voorbode voor een breuk te zijn.
Tijdens de relatietherapie bokssessies gaan jullie door middel van gerichte fysieke trainen en open gesprek de strijd aan tegen jullie problemen. Op een creatieve, actieve en verfrissende manier kunnen inzichten ontstaan over jullie relatie, elkaar en jullie zelf.
Reflectie, openheid en begrip
Communicatie, begrip en acceptatie is essentieel om relatieproblemen aan te pakken. Soms zijn er verschillende benaderingen nodig om hier te komen.
Onze aanpak is liefdevol, maar ook recht door zee.
In een open gesprek worden emoties, verschillen, pijnpunten en gevoelens besproken. In combinatie met gerichte fysieke oefeningen zorgen wij voor verheldering die nodig is om problemen te begrijpen en aan te pakken.
Soms is een andere setting de sleutel tot een oplossing. Hebben jullie, of heeft één van jullie het gevoel dat er zaken besproken moeten worden? Bestaat het gevoel dat er iets mist?
Waarom gaan jullie niet eens samen sparren?
Het antwoord is fysiek vaker dan verwacht inzichtelijk. Bokstherapie is een methode om dit antwoord bloot te leggen.
Er bestaan talloze redenen om relatietherapie te starten: langlopende problemen, een veranderde dynamiek, een sleur, of simpelweg de wens om elkaar beter te begrijpen en een goede relatie nog sterker te maken.
Soms is het moeilijk om überhaupt onder woorden te brengen wat er aan de hand is. Ook dan kan relatietherapie antwoorden bieden en een verborgen oorzaak blootleggen.
Waarom kiezen voor relatiebokstherapie
Een kleine greep uit de beweegredenen van koppels om relatietherapie te starten:
- Meer tijd samen willen hebben
- Zaken uit willen spreken/benoemen
- Weinig tot geen intimiteit meer
- Verandering in de gezinssituatie
- Vreemdgaan
- Boosheid pijn of verdriet
- Niet gezien of gehoord voelen
- Drukte en stress
- Twijfel en onzekerheid
- Moeite met communicatie, verbaal en non verbaal
- Je plek niet kunnen innemen
- Elkaar kwijt zijn
Wat levert partnertherapie boksen op?
Soms is alleen praten niet voldoende. Onze aanpak, waarbij fysieke oefeningen en het gesprek worden gecombineerd, leidt vaak tot een sneller onderling begrip, meer zelfreflectie en een verhelderende blik op de bestaande problemen en emoties.
Jullie leren waardevolle dingen over jullie zelf, elkaar en de relatie.
Relatietherapie boksen leidt onder meer tot:
- Meer bewustwording
- Inzicht in jullie relatie
- Heldere communicatie
- Niet alleen praten, maar ook samen sparren.
- Elkaar weer in beweging krijgen
- Inzicht in elkaars gedachten en beweegredenen/overtuigingen
Slepende problemen worden op een verfrissende manier inzichtelijk. Het biedt een handvat om elkaar weer te vinden als een team, en samen de stap in de goede richting te zetten.
Relatietherapie boksen helpt jullie deze stappen te zetten. Vanuit opheldering kan begrip ontstaan. Maar wat zijn de benodigde stappen om vanuit dit begrip een oplossing te vinden?
Hoe ziet een sessie relatietherapie boksen eruit?
Eerste sessie/intake, 90 minuten.
We brengen de hulpvragen of thema’s tijdens de eerste sessie in kaart. Dit doen wij door het maken van een tekening. Elke partner maakt zijn of haar eigen tekening. Daarna zullen wij deze samen analyseren.
Wat zie jij? Wat ziet jouw partner? Wat zie jij in de tekening van jouw partner?
Wat zijn jullie verwachtingen? Tegen welke zaken lopen jullie fysiek en mentaal aan?
Welke doelen willen jullie graag bereiken? Wat vinden jij en jouw partner lastig of spannend?
Door deze vragen open en eerlijk te beantwoorden kan in kaart worden gebracht waar mogelijke frictie is ontstaan.
De oefeningen sluiten aan op de in kaart gebrachte thema’s tijdens de gesprekssessie De basis van Partnertherapie is boksen en bewegen, maar wij gaan ook door middel van andere fysieke oefeningen, methodieken en spelvormen met jullie aan de slag.
Het doel is inzicht krijgen in jullie knelpunten en situaties te verhelderen en vervolgens vertalen naar de dagelijkse praktijk.
Het kan voorkomen dat wij tijdens sessies naar buiten gaan. Daarnaast zal er tijdens het samen sparren veilig gewerkt worden. Het fysieke contact is op elkaars bokshandschoenen!
Hier worden jullie gevraagd naar de inzichten en ervaringen van deze sessie.
Welke ervaringen hebben jullie opgedaan bij deze sessie? Waar ga jij thuis mee aan de slag? Hoe is de energie?
Jullie nemen beide de tekening mee naar huis en gaan hier thuis naar kijken. Wat valt op en wat kan er nog opgeschreven of benoemd worden?
Vaak komt er huiswerk mee, maar dit is afhankelijk van de sessie en de inzichten. Iedere relatie is immers anders en daarom is onze relatietherapie boksen altijd maatwerk.
Tijdens de vervolgsessies bespreken we de in kaart gebrachte hulpvragen en de ervaringen van de voorgaande sessie.
Welke zaken spelen er nu? En tegen welke zaken lopen jullie fysiek en mentaal nog aan? Hoe gaat het met de gestelde doelen? Wat vind jij nog lastig?
Het begrijpen en accepteren van problemen bij jullie zelf en elkaar heeft tijd nodig.
Aan de hand van het gesprek gaan we verder met gerichte fysieke oefeningen, methodieken en spelvormen. Het doel is om nog meer inzichten te krijgen en situaties verder te verhelderen.
We vragen je elke keer naar de inzichten en ervaringen van deze sessie. Waar ga jij thuis mee aan de slag? Welke ervaringen heb jij overgehouden aan deze sessie? Waar gaan wij de volgende keer mee aan de slag?
De bokstherapie academie
WAAROM ALS PROFESSIONAL KIEZEN VOOR BOKSTHERAPIE?
Tips voor een geslaagde partnertherapie bokssessie
- Draag gemakkelijk zittende kleding en schone sportschoenen.
- Zorg dat je hebt nagedacht over wat jullie met deze sessies wilt bereiken.
- Denk na over de verwachtingen die jullie bij elkaar hebben voor een sessie en spreek deze vooraf uit
- Zorg dat je maximaal 5 minuten van te voren aanwezig bent.
- Spelen er zaken? Benoem dit tijdens de sessie. Wees open
- Welke thema’s of vraagstukken neem jij mee de sessie in?
- Neem na elke sessie rustig de tijd om even te ‘landen’.
- Een oplossing vinden kan tijd in beslag nemen. Accepteer dat dit een proces is met ups en downs
Bokstherapie: meer lezen
Lees het interview in Het Parool met Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl. Marcel: “Boksen is confronterend. Als je geen dekking zoekt, word je geraakt. Als je niet uitdeelt, moet je ontvangen.” En: “Boksen heeft te maken met controle, beheersing. Je leert in control te zijn: iets wat veel deelnemers hier willen leren.”
Het leek journalist Mariska van Cosmopolitan een win-win situatie: al boksend je frustraties eruit meppen en ondertussen in shape blijven. Maar bokstherapie bleek toch een tikje confronterender dan dat. “Opeens voel ik: Fuck deze hoek, ik wil hier helemaal niet staan! Vol kracht loop ik terug naar dat fijne plekje.”
De tweedaagse opleiding Bokstherapie
Partnertherapie boksen: waar kan je terecht?
In Amsterdam
In onze lokatie Waalstraat 184 in Amsterdam (Rivierenbuurt) geven we partnertherapie bokssessies.
- De Waalstraat is makkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straten vlakbij.
In den Haag
Aan de Laan van Meerdervoort 122 (Zeeheldenkwartier) hebben we een praktijkruimte.
- De Laan van Meerdervoort is makkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de straten vlakbij.
Onze DOCENTEN
Bij de Bokstherapie Academie zijn we buitengewoon trots op ons team van deskundige docenten. Zij vormen de kern van onze twee daagse opleiding Bokstherapie. Onze hoofddocent Marcel wordt bijgestaan door een groep professionals, elk met een unieke combinatie van ervaring, kennis, vaardigheden en een diepe passie voor het vak.
De selectie van onze docenten is zorgvuldig gedaan, met nadruk op hun professionele achtergrond en het vermogen om kennis doeltreffend over te brengen. Hun toewijding aan de persoonlijke en professionele groei van onze cursisten is onmiskenbaar. Zij vormen de drijvende kracht achter onze opleiding en spelen een cruciale rol in het garanderen dat elke deelnemer de nodige vaardigheden en het zelfvertrouwen ontwikkelt, essentieel voor het succesvol toepassen van de geleerde technieken in hun eigen werkveld. Hieronder stellen we onze docenten aan u voor.
Ontdek wie ze zijn, wat hun drijfveren zijn en waar ze voor staan.
Ik ben Marcel Amstelveen; in 1975 geboren in Twente en opgegroeid in de omgeving van Rotterdam, met mijn Surinaamse vader, mijn Nederlandse moeder, mijn oudere broer en mijn jongere zus. In mijn jongere jaren waren het incasseren van klappen, fysieke en emotionele gespannenheid, alertheid, dissociëren, een gevoel van onveiligheid, eenzaamheid en onvoorspelbaarheid voor mij de koude en angstige realiteit.
Dat ik op latere leeftijd zou gaan boksen en werken met de bokshandschoenen lag niet in de lijn der verwachtingen. Het krijgen van klappen had ik al vroeg geassocieerd met pijn, agressie, angst, vluchten, bevriezen, onveiligheid, boosheid, frustratie, moeten zwijgen, verdriet en het gevoel geen controle te hebben.
Mijn naam is Digna Poelman, voormalig wedstrijdbokser, NOC*NSF/NBB KSS3 gecertificeerd bokstrainer en bokscoach, hoofdtrainer bij boksschool VBSK Albert Cuyp, personal trainer en gecertificeerd Mental Coach.
Innerlijke kampioen
Als coach werk ik intensief samen met mijn vechters. Samen streven we ernaar om al hun potentieel te benutten en hun innerlijke kampioen tot uiting te brengen in de ring. Mijn werk omvat het trainen van boksers en het ondersteunen en opleiden van trainers en coaches. Dit doe ik tijdens seminars, groepslessen en in individuele sessies.
Mijn naam is Olga Theunissen, geboren op 21 februari 1993 in het sfeervolle Haarlem. Mijn loopbaan als sociaal hulpverlener begon ik op mijn zestiende, waarbij ik diverse opleidingen, cursussen, stages en werkplekken heb doorlopen. In de afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in de specialistische geestelijke gezondheidszorg binnen het gesloten/gedwongen kader.
Vincent Latoel is een naam die in de wereld van de vechtsport synoniem staat voor toewijding, doorzettingsvermogen en uitzonderlijke vaardigheden. Met een ervaring van meer dan 20 jaar in de sector heeft hij zich niet alleen bewezen als voormalig professioneel atleet, maar ook als een gerespecteerde padstrainer. Zijn professionele reis in de vechtsport is begonnen met een sterke passie voor discipline en fysieke fitheid, wat hem leidde naar vele overwinningen en een succesvolle carrière.
Sanae is niet alleen een gedreven Bokstherapeut en ervaren kickbokser, maar ook een ervaren begeleider van jongeren bij een andere organisatie. Haar benadering van begeleiding is warm en liefdevol, maar ook oprecht en direct wanneer dat nodig is.
Tijdens de tweedaagse begeleidt ze de casestudies voor het onderdeel casuïstiek, wat van essentieel belang is om te leren welke werkvormen je kunt inzetten bij specifieke casuïstiek. Door met elkaar te sparren, kijken we meteen of je tijdens de tweedaagse begrepen hebt hoe je het coachende of therapeutische boksen effectief en veilig kunt toepassen.
Kosten
- Intake sessie (eenmalig, 90 minuten) € 120,-
- Vervolgsessies (60 minuten) € 85,-
Meer weten?
Wil je weten wat bokstherapie voor jou kan betekenen? Neem contact op via het contactformulier! Dan nemen wij samen vrijblijvend de mogelijkheden door.
Praktisch
- We werken gericht aan het thema of de thema’s waarvoor in overleg met jou is gekozen.
- De eerste sessie duurt altijd 90 minuten. Elke volgende sessie duurt 60 minuten.
- Een individueel Bokstherapie-traject wordt per week of om de week gepland, afhankelijk van de behoefte van de deelnemer.
- Een groepstraject bestaat uit vier groepssessies van 120 minuten.
- Ook met een fysieke beperking is Bokstherapie te volgen. Geef dit aan in het contactformulier. Dan bespreken we de mogelijkheden.
- Je hebt nodig: makkelijk zittende sportkleding en schone sportschoenen.
- Wij zorgen voor bokshandschoenen en bandage voor extra bescherming.
- De betaling gaat per factuur. Deze ontvang jij na iedere sessie.
Interesse in of Deelnemen aan de 2 daagse opleiding?
Inschrijven
Kies een datum en klik om inschrijven om verder te gaan.