Olga - Bokstherapie.nl

In crisissituaties streef ik ernaar snel de kern te raken en vertrouwen op te bouwen, al vanaf het intakegesprek. Mijn aanpak kan confronterend zijn, maar juist die doortastendheid wordt gewaardeerd. Ik ben direct, maar altijd met aandacht voor het niveau en de leerstijl van de hulpvrager.

Olga

Over olga

Mijn naam is Olga Theunissen, geboren op 21 februari 1993 in het sfeervolle Haarlem. Mijn loopbaan als sociaal hulpverlener begon ik op mijn zestiende, waarbij ik diverse opleidingen, cursussen, stages en werkplekken heb doorlopen. In de afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in de specialistische geestelijke gezondheidszorg binnen het gesloten/gedwongen kader.

Mijn werkstijl
Gedurende mijn carrière heb ik een eigen hulpverleningsstijl ontwikkeld, die continu in ontwikkeling blijft. Deze werkstijl is een combinatie van theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijke levenslessen. Mijn cliënten bevinden zich vaak in crisissituaties, vermijden problemen of voelen zich hopeloos. Het is mijn doel om hen hun kracht terug te geven en de regie over hun leven te laten hervinden. Mijn benadering is gericht op de mens als individu, kijkend naar wie iemand is achter de problemen. Ik werk actief samen, ben doortastend, interpreteer non-verbale signalen en ben niet bang om te benoemen wat ik zie.

In crisissituaties streef ik ernaar snel de kern te raken en vertrouwen op te bouwen, al vanaf het intakegesprek. Mijn aanpak kan confronterend zijn, maar juist die doortastendheid wordt gewaardeerd. Ik ben direct, maar altijd met aandacht voor het niveau en de leerstijl van de hulpvrager. In crisissituaties is heldere communicatie cruciaal, maar vaak niet eenvoudig. Daarom zet ik vaak creatieve methoden in om informatie effectief over te brengen. Als het hoofd overvol is, wordt tekst niet altijd goed opgenomen. Visualisaties, beeldspraak en metaforen helpen om informatie beter te verwerken, wat leidt tot snellere vooruitgang.

Toolboks
Tijdens de tweedaagse opleiding Bokstherapie verzorg ik het onderdeel ‘Toolboks’, waar we dieper ingaan op het werken met een creatieve en metaforische benadering. Hier leer je praktische manieren om informatie en inzichten te verkrijgen vanuit deze unieke werkstijl en hoe je jouw eigen ‘Toolboks’ kunt samenstellen

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!