Mirre - Bokstherapie.nl

Ik hoop dat mijn cliënten leren om naar de wijsheid van hun lichaam te luisteren, hun grenzen aan te geven en ruimte in te nemen. “ Je kan zoveel meer dan je denkt”

Mirre

Waarom kiezen voor mij?

  • Ervaringsdeskundigheid: Boksen heeft mij geholpen om dichter bij mezelf te komen, mijn ruimte in te nemen en te staan voor wie ik echt ben. Deze persoonlijke ervaringen deel ik om cliënten te inspireren en te motiveren.
  • Persoonlijk maatwerk: Mijn aanpak is afgestemd op de individuele behoeften van mijn cliënten, zodat zij optimaal ondersteund worden in hun groei en ontwikkeling.
  • Creatieve en intuïtieve benadering: Ik werk creatief en intuïtief, altijd in het moment, en speel in op wat er op dat moment nodig is. Dit zorgt voor een dynamische en effectieve sessie.
  • Veilige omgeving: Ik bied een vertrouwde en oordeelvrije ruimte waar cliënten zich veilig voelen om zichzelf te zijn en zich kwetsbaar op te stellen.
  • Empathisch en doelgericht: Ik ben empathisch, gevoelig en doelgericht in mijn coaching. Een mooie combinatie tussen kracht en kwetsbaarheid. 

Over mij persoonlijk
Ik ben opgegroeid op een boerderij waar hard werken en doorgaan de norm waren, en emoties tonen niet werd aangemoedigd. Hierdoor liep ik op mijn twintigste vast. Boksen hielp me om dichter bij mezelf te komen, mijn ruimte in te nemen, mijn zelfvertrouwen te vergroten en te gaan staan voor wie ik echt ben. Deze transformatie wilde ik delen met anderen, wat me motiveerde om therapeut en coach te worden.

Boksen als mijn therapie
Boksen heeft mij geholpen om te leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Het hielp me om emoties en gevoel te herkennen en te respecteren, iets wat in mijn jeugd niet werd aangemoedigd. Door boksen leerde ik mijn eigen kracht en zelfvertrouwen te ontdekken. Dit inspireerde me om anderen te helpen deze kracht in zichzelf te vinden. “ Je kan zoveel meer dan je denkt”.

Mijn professionele reis
Na mijn persoonlijke doorbraak heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder Fitness opleiding, Holistische Vitaliteitscoach, Systemisch Werken, Emotioneel Lichaamswerk en Trauma Bewust Lesgeven. Deze kennis combineer ik met bokstherapie, wat zorgt voor een unieke en krachtige benadering. Ik heb ook jaren gewerkt als ambulant begeleider voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), wat mijn veel extra kennis heeft gegeven over de werking van ons brein.

Mijn stijl als bokstherapeut
Ik ben creatief en werk intuïtief, altijd in het moment. Mijn focus ligt op het hier en nu, niet op denken maar doen. Ik moedig mijn cliënten aan om te experimenteren, te spelen en fouten te maken, omdat ik geloof dat dit de weg is naar echte verandering. Empathie, gevoeligheid en plezier zijn kernwaarden in mijn sessies. Ik gebruik het lichaam als ingang van het gesprek en nodig cliënten uit om de antwoorden in zichzelf te vinden.

Een voorbeeld van mijn aanpak: Ik werkte met een cliënt die aanvankelijk heel gesloten en verlegen was. Door bokstherapie leerde deze persoon zich uit te spreken en ontwikkelde aanzienlijk meer zelfvertrouwen, zichtbaar in zowel houding als gedrag. Deze transformatie is waar ik als coach naar streef.

Wat ik hoop te bereiken
Ik hoop dat mijn cliënten leren om naar de wijsheid van hun lichaam te luisteren, hun grenzen aan te geven en ruimte in te nemen. Mijn doel is om hen te inspireren om te doen waar zij echt gelukkig van worden en praktische tools te bieden die hen helpen om anders in hun schoenen te staan in het dagelijks leven.

Waarden en principes

  • Empathisch werken: Als therapeut geloof ik sterk in de kracht van empathie. Het is essentieel om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin mijn cliënten zich begrepen en gehoord voelen. Door echt naar je te luisteren en in te leven in jouw unieke situatie, kunnen we samen diepgaande en blijvende veranderingen bereiken. Empathie stelt mij in staat om de kern van jouw uitdagingen te begrijpen, wat de basis vormt voor effectieve therapie.
  • Gevoelig zijn: Mijn gevoeligheid voor jouw emoties en ervaringen stelt mij in staat om subtiele signalen op te vangen en hierop in te spelen. Dit betekent dat ik niet alleen aandacht besteed aan wat je zegt, maar ook aan wat je lichaamstaal en energie uitstralen. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat ik snel en adequaat kan inspelen op jouw behoeften, wat de therapie dynamisch en persoonlijk maakt.
  • Doelgericht te werk gaan: Hoewel empathie en gevoeligheid cruciaal zijn, is het ook belangrijk om samen concrete doelen te stellen en deze doelgericht na te streven. Ik help je om realistische en haalbare doelen te formuleren die passen bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Door deze doelgerichte aanpak zorgen we ervoor dat je daadwerkelijk vooruitgang boekt en positieve veranderingen in je leven ervaart.

Andere interesses
Naast mijn werk ben ik moeder en hou ik van dansen, zingen en van plezier maken. Ik kom van het platteland, heb mijn eigen groentetuin en mijn grote droom is om ooit een paar koeien te hebben.

CONTRA-INDICATIES VOOR DE METHODIEK BOKSTHERAPIE VAN BOKSAGOOG Mirre:

* Cliënten jonger dan 18 jaar.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Personen met ernstige stemmingsstoornissen.
* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Individuen met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige opvoedingsproblemen.
* Personen die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Gevallen waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.
* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

PLAN JE SESSIE MET MIRRE IN​

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!