Marcel - Bokstherapie.nl

Voor mij betekent boksen veel meer dan alleen de contactsport, het competitieve element of het slaan op een bokszak of pads tijdens een personal training. Het gaat voor mij veel verder dan raken en geraakt worden, of het verbeteren van techniek en conditie.

Marcel

Over mij

Tijdens de tweedaagse opleiding neem ik je twee dagen mee in de wereld van Bokstherapie. Samen met de andere docenten bieden we in de twee dagen een rijke hoeveelheid materiaal en inspiratie om je te ontwikkelen in ervaringsgericht en lichaamsgericht werken door middel van Bokstherapie.

Gedurende de opleiding observeer ik je, geef ik feedback, stel ik vragen en daag ik je uit om bewuster met de werkvorm om te gaan. Ik nodig je uit om zelf te ervaren en te voelen wat jouw cliënten of doelgroep straks ook zullen ervaren wanneer ze tegenover jou staan. Ik moedig je aan om jezelf te laten zien, feedback te ontvangen en te geven, en actief deel te nemen aan het leerproces van zowel jezelf als anderen.

De kracht van de bokshandschoenen
Voor mij betekent boksen veel meer dan alleen de contactsport, het competitieve element of het slaan op een bokszak of pads tijdens een personal training. Het gaat voor mij veel verder dan raken en geraakt worden, of het verbeteren van techniek en conditie. In mijn beleving staat boksen voor het kunnen spelen, sparren en de vechter in jezelf leren kennen. Het gaat om ontdekken, verdiepen, verbinden, groeien en je mentaal en fysiek sterker voelen. Boksen is voor mij een manier van vrijere expressie in beweging en uiting, plezier hebben, ontspannen, samenwerken, grenzen aanvoelen, afstand en nabijheid ervaren, stevigheid en kracht voelen, maar ook kwetsbaarheid en zichtbaarheid. Het helpt je om jezelf beter te begrijpen en te accepteren.

Mijn stijl van begeleiden
Als Bokstherapeut en docent kenmerkt mijn begeleidingsstijl zich door een nuchtere, directe en heldere communicatie. Ik ben eerlijk, praktisch en realistisch. In mijn begeleiding nodig ik de cursisten uit op een liefdevolle manier, met een spiegelende of confronterende aanpak waar nodig. Ik ben oprecht betrokken, nieuwsgierig, verhelderend en resultaatgericht. Mijn aanpak is overzichtelijk, energiek, intuïtief, verbonden, betrouwbaar en motiverend.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!