Lisa - Bokstherapie.nl

Coachen is het mooiste wat er is. Het begeleiden van cliënten in hun persoonlijke proces geeft mij veel voldoening. Mijn coachstijl is rustig en doelgericht, empathisch en intuïtief. Als coach breng ik orde in de chaos, zorg ik voor overzicht. Wanneer je je slecht voelt, kan alles zo ingewikkeld en verwarrend aanvoelen. Overzicht brengen, zorgt voor rust.

Lisa

Over mij

Mijn naam is Lisa, geboren in 1984 en opgegroeid in het toen nog volkse Amsterdamse buurtje De Pijp. Als dochter van een Indische vader en Nederlandse moeder, samen met een jonger zusje, heb ik een kleurrijke jeugd gehad. Mijn opvoeding was uitdagend: als kind van gescheiden ouders, in een onveilige buurt en te midden van huiselijk geweld waar intergenerationele trauma’s sluimerden, moest ik sterk zijn om stand te houden. De onvoorspelbaarheid van mijn leven leidde al vroeg tot angst, piekeren, slapeloze nachten en de drang om altijd voor mijn zusje te zorgen. Hierdoor kon ik nooit volledig kind zijn.

De uitdagingen bleven komen.
De noodzaak om voortdurend sterk te zijn, resulteerde in twee burn-outs. Het continu over mijn grenzen gaan, maakte dat ik het contact met mijn lichaam verloor. Ook veranderde het verlies van mijn eerste zoontje mijn wereldbeeld en levensperspectief voorgoed. Ondanks het immense verdriet en een permanent gebroken hart, realiseerde ik me dat er nog zoveel moois is om voor te leven. Dit grote verlies bracht ook een identiteitscrisis met zich mee: wie ben je wanneer je een samensmelting van twee culturen bent en een groot deel van je Indische familiegeschiedenis onbekend is? Het zoeken naar antwoorden en het ontrafelen van mijn familiegeschiedenis bleek een helend proces, waardoor ik me voor het eerst compleet voelde.

Vechtsport als therapie
Vechtsport is een constante factor in mijn leven geweest. Ik startte met karate toen ik zeven was en stapte later over naar boksen, kickboksen en Muay-Thai. Ook mijn vader was een vechtsporter, wat bevestigt dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vechtsport was mijn uitlaatklep: het hielp me om emoties te uiten, maar leerde me ook over controle, afstemming, focus en dosering. De zachtere kant van boksen hielp mij om te ontspannen, om vanuit zachtheid in plaats van hardheid te bewegen en mijn grenzen te voelen. Dit paste ik ook toe in mijn leven, waardoor ik veerkrachtiger en weerbaarder werd.

Op mijn eenentwintigste vertrok ik alleen naar Bolivia voor een stage. Daar werd ik geconfronteerd met echte armoede en ontdekte ik mijn passie voor het helpen van mensen. In Bolivia ontmoette ik ook mijn huidige man, met wie ik twee zoons heb.

In verbinding, met maatwerk
Later werkte ik in de hulpverlening, welzijnssector en het onderwijs, voornamelijk met jongeren en jongvolwassenen. Ik merkte dat de persoonlijke benadering in grote organisaties vaak op de achtergrond raakt. Daarom koos ik voor persoonlijk maatwerk in een kleinere setting. Ik volgde onder andere de opleiding tot paardencoach, leerde over lichaamstaal en volgde de scholing in Bokstherapie bij de Bokstherapie Academie van Marcel. Bij Bokstherapie.nl werk ik op een manier die ik onderschrijf: in verbinding, met maatwerk en in het tempo van de cliënt.

Voor mij gaat Bokstherapie over het herontdekken van lichaamsgevoel. In beweging komen, uit je hoofd en in je lijf gaan, helpt je te begrijpen wat je lichaam je vertelt. Het onthult patronen en toont hoe het voelt om dingen anders aan te pakken. Emoties doorvoelen zet verandering in gang.

Coachen is het mooiste wat er is.
Het ondersteunen en begeleiden van cliënten in hun proces geeft mij veel voldoening. Mijn coachstijl is rustig en doelgericht, empathisch en intuïtief. Als coach breng ik orde en structuur in de chaos, zorg ik voor meer overzicht. Wanneer je je slecht voelt, kan alles zo ingewikkeld en verwarrend aanvoelen. Overzicht brengen, zorgt voor rust.

Ik breng rust, stel de juiste vragen, ben doortastend en voel met je mee. Hierdoor komen we snel tot de kern. Dit alles doe ik vanuit gelijkwaardigheid en veiligheid, omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk dat is.

Mijn doel is dat jij zelf weer overzicht, richting en rust hebt gecreëerd in je hoofd en lijf. Dat je meer over jezelf te weten bent gekomen, je kracht kent, voelt wat je nodig hebt en daarnaar kunt handelen. Dat is wat ik versta onder veerkracht en weerbaarheid.

Waarvoor kun je o.a. bij mij terecht?
Bij mij kun je terecht voor begeleiding en bokscoaching op de onderstaande gebieden:

Culturele achtergrond:
Ik begeleid je graag bij het verkennen van thema’s rondom het ervaren van een andere culturele achtergrond en de complexiteiten die daarbij komen kijken. We onderzoeken samen wat dit voor jou inhoudt en hoe je hier op een positieve manier mee om kunt gaan.

Burn-out begeleiding en coaching:
In het geval van burn-out ligt mijn focus op het tot rust brengen van je zenuwstelsel, het achterhalen van de oorzaken, en het samen opstellen van een actieplan om de burn-out te overwinnen.

Werkgerelateerde vraagstukken:
Ik specialiseer mij ook in werkgerelateerde thema’s, met een speciale aandacht voor onderwijspersoneel. Mijn eigen ervaringen in het onderwijs stellen me in staat om de specifieke uitdagingen te begrijpen waarmee je te maken kunt krijgen en ik bied ondersteuning om weer in je kracht te staan.

 

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie van bokscoach / BEGELEIDER Lisa:

* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met een verstandelijke beperking.
* Nog niet eerder behandelde trauma’s.
* Ernstige stemmingsstoornissen.
* Ernstige gevallen van automutilatie, eetstoornissen, of actuele verslavingen.
* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Ernstige fysieke of visuele beperkingen die het inzetten van de methodiek onmogelijk maken.
* Cliënten met verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
* Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
* Situaties waarin Bokstherapie sterk afgeraden wordt door de hoofdbehandelaar.
* Geschiedenis van epileptische aanvallen.
* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Plan je sessie Met LISA in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!