Bokstherapie groeigroep - Bokstherapie.nl

Lichaamsgerichte groepssessies Bokstherapie

Werk je liever in een groep aan je persoonlijke thema’s en doelen dan 1 op 1?

Tijdens de lichaams- ervaringsgerichte groepssessies bespreek en deel je de belangrijke persoonlijke thema’s, onderwerpen en uitdagingen met elkaar. Hier ga je vervolgens binnen de groep fysiek mee aan de slag.

Boksen is voor mij het fysieke therapeutische instrument die ik gebruik om mijn cliënten in beweging te krijgen en ze zelfbewuster te maken. Daar heb ik mij de afgelopen jaren in gespecialiseerd. Tijdens de groepssessies zie ik steeds weer wat het therapeutische boksen met de deelnemers doet, ze raakt, wat het bloot legt en welke inzichten/ervaringen en groeimogelijkheden het biedt.

Je beweegt, spreekt en kan veilig sparren met elkaar. Daarnaast zoeken we wat jij binnen de groep nodig hebt om in vertrouwen aan je eigen thema’s te kunnen werken.

De doelen voor deelname worden vooraf door jou zelf bepaald, naar aanleiding van de zaken/thema’s waar je in het dagelijkse tegen aanloopt. 

a285qk8yxplnrdj7_list_thumb.jpg

Praktische zaken

Als deelnemer van de lichaamsgerichte groepssessies, ga je onder mijn begeleiding in 5 sessies aan de slag. Dit doen we in vaste groepjes met minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers per groep, waarin je werkt aan je persoonlijke doelen, vraagstukken en thema’s. Daarnaast komen we in beweging en gaan we uiteraard boksen. Zorg ik voor de benodigde materialen zoals de bokshandschoenen en kan het zijn dat je opdrachten krijgt om thuis uit te werken of mee te oefenen. De groepssessies starten telkens als we het minimale aantal deelnemers hebben bereikt.

De deelnemers ontvangen na afloop 5 groepssessies ook nog een individuele sessie met mij. Daarin gaan we kijken naar de opgedane ervaringen en bereikte resultaten. Waar sta je nu en wat heb je nog nodig?

De eerstvolgende geplande datum van de groepssessies:  

Groep 2: dinsdag 11 april, dinsdag 18 april, dinsdag 2 mei, maandag 8 mei en dinsdag 16 mei 2023.
Starttijd 18:00 uur, eindtijd 20:00 uur. 5 minuten van te voren aanwezig zijn.

Groep 3:
maandag 1 mei, dinsdag 9 mei, maandag 15 mei, maandag 22 mei en dinsdag 30 mei 2023.
Starttijd 18:00 uur, eindtijd 20:00 uur. 5 minuten van te voren aanwezig zijn.

Jezelf laten zien en horen

Het is best wel spannend om jezelf te laten zien en horen in een groep. Het over je persoonlijke thema’s en uitdagingen te hebben, voorbeelden te benoemen die je spannend, vervelend, lastig of zelfs eng vindt. Om daarna door middel van lichaamsgerichte oefeningen en het therapeutische boksen te kunnen oefenen met nieuw gedrag en ervaringen. 

De meeste deelnemers ervaren de groepssessies Bokstherapie uiteindelijk als iets heel waardevols en fijn.

Bewuster, assertiever en steviger

Het doel van deelname aan de lichaamsgerichte groepssessies is om meer inzichten en bewustwording te krijgen in de achtergronden en oorzaken van jouw persoonlijke thema’s en uitdagingen. 

In de praktische groepssessies gaat het over aan de slag gaan jouw thema’s en luisteren naar de thema’s van de anderen. Je kwetsbaarheid kunnen en mogen tonen, feedback ontvangen en geven. Leren van elkaar, veilig oefenen in de groep met assertiviteit

en bewuster worden van jezelf. 

Met deze inzichten kan je nieuw gedrag verwerven. Ook kun je veel leren van jouw rol in de groep tijdens de sessies.

De dynamiek tussen de deelnemers onderling is belangrijk, tijdens de groepssessies vinden de deelnemers vaak herkenning en ervaren steun bij elkaar, voelen zich gehoord en leren zo van elkaar.

De lichaamsgerichte groepssessie kent vele voordelen, zoals:

 • Herkenning en erkenning
 • Vergroten van je bewustwording
 • Werken aan zelfvertrouwen, assertiviteit en stevigheid  
 • Welke rol heb je in de groep en wat zegt dit?
 • Gespiegeld worden
 • Gehoord en gezien voelen 
 • Praten, communiceren of het benoemen van gevoelens en behoeftes  
 • Inspiratie en motivatie 
 • Krijgen en geven van Feedback 
 • Contact maken met de andere deelnemers 
 • Experimenteren en oefenen met nieuw gedrag in een veilige setting.
 • In beweging komen
 • Uitdelen en incasseren op een veilige manier 
 • Verbaal en non verbaal uiting geven
 • Spelen en sparren met situaties 
 • Een fysieke manier van werken aan jezelf

Voor wie zijn de groepssessies geschikt?

De groepssessies Bokstherapie zijn geschikt voor deelnemers die willen werken aan hun persoonlijke thema’s, ontwikkeling en groei. Zij die er bewust voor kiezen om dit niet op individuele basis te willen doen. En voor deelnemers die kiezen om uit hun comfortabele omgeving te stappen en de confrontatie met zichzelf en de anderen in de groep aan gaan.

Meerwaarde lichaamsgerichte groepssessies

Door het groepsproces kan je in een veilige setting rustig oefenen met wat je in het dagelijkse leven nog spannend of lastig vindt. Contact maken, begrenzen, verbinden, benoemen, zichtbaar zijn en communiceren. Aanwezig kunnen zijn, dingen ervaren en een menselijk gesprek met de ander in een soortgelijke situatie.

bokstherapie-55-2-zw-square.jpg
Marcel-146-scaled.jpg

Wat vraag ik van jou? 

De juiste motivatie en het vertrouwen om jezelf binnen de groep te laten zien en horen. Bereidheid om een bijdrage te leveren in jouw eigen proces en in die van de ander. 

Dat je het aandurft om gespiegeld te worden en dat je durf te zoeken buiten het comfortabele.

Heb ik enige bokservaring of conditie nodig?

Nee, je hebt echt geen enkele bokservaring, eigen bokshandschoenen, een goede conditie of kennis van welke vechtsport dan ook nodig om te kunnen starten met  lichaamsgerichte groepssessies. Sterker nog, voor de meeste cliënten geldt dat ze nog nooit gebokst hebben en dat ze nog nooit aan vecht- of verdedigingssporten hebben gedaan.

Tarieven en vergoedingen

De groepssessies Bokstherapie zijn niet declarabel bij de zorgverzekeraar. Wel zijn er steeds meer werkgevers of instanties die een bijdrage willen leveren.

De kosten voor de 5 groepssessies van 2 uur zijn 495,- inclusief BTW. Dat is dus een stuk voordeliger dan het volgen van de individuele sessies. Vlak voor de start van groepssessies krijg je de factuur per mail die je zelf kunt overmaken of via de iDeal link kunt betalen.

Betalen in termijnen?

Ik zou het jammer vinden als je om financiële redenen niet zou kunnen deelnemen aan de lichaamsgerichte groepssessies Bokstherapie. Het is mogelijk om de kosten in twee termijnen te betalen. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, dan kan je dit via het contactformulier aangeven.

Aanmelding:

Aanmelden als deelnemer kan via het contactformulier. En plannen we eerst een telefonische intake in. Tijdens dit gesprek nemen we eerst samen met jou je thema’s en doelen door. Op deze wijze kan ik de indeling van de groepen goed inschatten en plannen.

Kies de gewenste datum of kies informatie aanvragen:
Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!