Jongerenbegeleiding - Bokstherapie.nl

Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek Bokstherapie:
ervaar je stevigheid, ontdek je groeikracht

Voel je je wel eens onbegrepen? Geen zorgen, je bent niet alleen.
Veel jongeren ervaren vergelijkbare gevoelens en uitdagingen.
Bij ons bieden we een ondersteunende omgeving waar je jezelf kunt zijn en kunt groeien.
Met Bokstherapie begeleiden we je veerkracht op te bouwen, zelfvertrouwen te vergroten en beter om te gaan met stress en emoties.


Geen zin in eindeloze gesprekken? Geen probleem. We gaan samen actief aan de slag.
Neem vandaag nog contact met ons op
en ontdek hoe Bokstherapie jou kan begeleiden om sterker te worden en jezelf te ontwikkelen.

Introductie en belofte

Welkom bij Bokstherapie.nl, waar we jongerencoaching en begeleiding bieden met de krachtige methodiek van Bokstherapie. Hier ontdekken jongeren hun veerkracht en ontwikkelen ze zich op een lichaamsgerichte behandelvorm die draait om ervaren, niet alleen om praten. Bij ons beloven we een veilige en ondersteunende omgeving waar jongeren stevigheid vinden en hun groeikracht kunnen verkennen. We geloven dat boksen niet alleen een krachtige methode is voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook een concrete stap naar het vergroten van zelfvertrouwen en het beter omgaan met stressvolle situaties. Met Bokstherapie richten we ons op zowel de fysieke als mentale aspecten van ontwikkeling, waarbij veerkracht, zelfbewustzijn en emotionele stabiliteit centraal staan.

ONZE AANPAK

Bij Bokstherapie.nl nemen we de verantwoordelijkheid voor de begeleiding van jongeren serieus. Tijdens de sessies besteden we veel aandacht aan het aanmoedigen van jongeren om zelf hun behoeften te benoemen en hun gevoelens te bespreken, zowel binnen als buiten de boksring. We geloven dat ervaringsgericht leren essentieel is voor groei en ontwikkeling, en we moedigen jongeren aan om actief deel te nemen aan hun eigen transformatieproces. Daarnaast hechten we veel waarde aan de betrokkenheid van ouders/verzorgers en werken we nauw met hen samen om een plan van aanpak te ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de jongere.

Doelgroep:

Onze jongerencoaching richt zich voornamelijk op jongeren vanaf 16 jaar in en rondom de regio Amsterdam. Deze jongeren kunnen zich soms onbegrepen voelen en worstelen met persoonlijke uitdagingen die ze niet altijd kunnen delen met hun omgeving. Onze aanpak biedt een unieke combinatie van boksen en deskundige begeleiding, die effectief is gebleken voor de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling van jongeren. Bij ons bieden we jongeren de kans om actiever en op een ervaringsgerichte manier aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling te werken. We creëren een veilige en respectvolle omgeving waarin zij hun ontwikkelingsvraagstukken kunnen verkennen.

Denk hierbij aan vraagstukken zoals:

  • Faalangst
  • Onzekerheid
  • Sociale vaardigheden
  • Moeite hebben met focus
  • Assertiviteitstraining
  • Weerbaarheidstraining
  • Stevig in de schoenen staan

Voor jongeren onder de 16 jaar verzoeken we om eerst contact met ons op te nemen via het contactformulier, met de nodige informatie. Dit stelt ons in staat een duidelijk beeld te vormen en te beoordelen of de jongere past binnen onze begeleidingsvorm, onder welke voorwaarden en welke begeleider het meest geschikt is.

 Samenwerking met Ouders/Verzorgers:

Bij Bokstherapie.nl geloven we sterk in de kracht van samenwerking tussen ouders/verzorgers en onze begeleiders. Deze synergie is essentieel voor het succes van de coaching. Door nauw samen te werken, kunnen we een ondersteunende omgeving creëren die de groei en ontwikkeling van jongeren bevordert. We moedigen ouders/verzorgers aan om actief betrokken te zijn bij het proces en om open te communiceren over de behoeften en uitdagingen van hun kinderen. Samen streven we naar het beste resultaat en de bloei van elke jongere.

De kracht van bokshandschoenen:

Bij Bokstherapie.nl zien we boksen als een krachtig middel voor zelfontdekking en groei. Door middel van ervaringsgericht en lichaamsgericht leren stimuleren we de ontwikkeling van jongeren op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Boksen gaat verder dan alleen techniek; het is een spiegel van wie je bent en hoe je je gedraagt buiten de boksring. Het vertelt jouw verhaal zonder woorden uit te spreken. Daarom gebruiken we boksen als een tool om te onderzoeken waar jij vastloopt in het dagelijks leven en waar je werkelijk naartoe wilt. Onze bokstherapeuten fungeren niet alleen als trainers, maar ook als spiegels op jouw weg naar verandering. Samen zorgen we ervoor dat jij veerkracht ontwikkelt en een betere versie van jezelf wordt.

 • Ervaringsgericht en lichaamsgericht leren
 • Stimulatie van fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling
 • Boksen als spiegel van persoonlijke groei
 • Onderzoek naar persoonlijke obstakels en doelen
 • Bokstherapeuten als trainers én spiegels op jouw weg naar verandering
Bokstherapie_HR-48

Belangrijke Aspecten en Kwaliteiten van Begeleiders:

Bij Bokstherapie.nl zijn er enkele belangrijke aspecten die jongeren en ouders/verzorgers kunnen verwachten tijdens de coaching. Onze begeleiders zijn getraind om een veilige en respectvolle omgeving te creëren waarin jongeren zich vrij kunnen uiten en zichzelf kunnen zijn. Ze combineren bokstechnieken met een empathische benadering om de behoeften van elke jongere te begrijpen en hierop in te spelen. Met hun deskundigheid en sensitieve aanpak begeleiden ze jongeren op hun reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Onze begeleiders zijn niet alleen trainers, maar ook mentoren die jongeren begeleiden om hun veerkracht te ontwikkelen en hun volledige potentieel te bereiken.

 • Veilige en respectvolle omgeving
 • Empathische benadering
 • Deskundigheid en sensitieve aanpak
 • Begeleiding op reis naar zelfontdekking en groei
 • Mentorschap voor het ontwikkelen van veerkracht

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie:

Niet elke behandelaar werkt met jongeren onder de 18 jaar. Kijk bij de behandelaar vanaf welke leeftijdscategorie hij/zij behandelt of begeleidt.

 • Cliënten jonger dan 16 jaar. In sommige gevallen kunnen we hier van afwijken, mail ons bij vragen over een jongere leeftijd!
 • Personen met een verstandelijke beperking.
 • Ernstige stemmingsstoornissen, automutilatie, eetstoornissen, en actuele verslavingen.
 • Cliënten die zware medicatie gebruiken.
 • Onvoldoende intrinsieke motivatie.
 • Ernstige opvoedingsproblemen.
 • Fysieke of visuele beperkingen die het gebruik van de methodiek onmogelijk maken.
 • Verstoorde agressieregulatie en gewelddadig gedrag.
 • Psychiatrische problematiek op de voorgrond.
 • Situaties waarin bokstherapie door de hoofdbehandelaar wordt afgeraden.
 • Geschiedenis van epileptische aanvallen.
 • Crisisgevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

zeg jij op alles ja? Ontdek de kracht van bokstherapie!

 • Wil je jouw veerkracht ontdekken en ontwikkelen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak?
 • Verlang je naar een veilige en respectvolle omgeving waarin jouw groei centraal staat?
 • Ben je op zoek naar deskundige begeleiders met een empathische benadering?
 • Wil je begeleid worden op jouw reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei?

PRAKTISCHE TIPS

* Kom alstublieft niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van je afspraak naar de praktijk. Zo voorkomen we verstoringen van het proces van andere cliënten.
* Jonger dan 16 jaar? Neem eerst mailcontact met ons op over de wensen en doelen van de begeleiding.
* Draag comfortabele kleding en schone sportschoenen.
* Schrijf de thema’s of vraagstukken die je wilt bespreken van tevoren op.
* Als er actuele zaken spelen, licht deze dan toe aan het begin van de sessie.
* Tijdens de sessies nemen we tijd voor reflectie, notities en aantekeningen. Werk deze thuis verder uit voor jezelf.

Onze werktijden:
* Onze werkdagen in Amsterdam op de Waalstraat 184 zijn van maandag tot en met vrijdag, van 10:00 uur tot uiterlijk 18:30 uur.

Tijdig verplaatsen of annuleren van de afspraak:
* Het verplaatsen of annuleren van de afspraak is altijd mogelijk. Voor het verplaatsen kun je gebruikmaken van onze online agenda. Voor annuleren vragen wij je om ons tijdig een e-mail te sturen.
* Wij willen je erop wijzen dat er geen kosten in rekening worden gebracht als je de afspraak tot 48 uur voorafgaand aan de geplande datum annuleert. Bij een latere annulering, of als je niet op de geplande afspraak verschijnt, zijn wij genoodzaakt een bedrag van €52,50 in rekening te brengen

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!