Bokstherapie Intervisie groep - Bokstherapie.nl

Ontgrendel je potentieel: Boksring Intervisie voor Therapeuten en Coaches

Ben je een therapeut of coach die lichaamsgericht werkt en ben je op zoek naar een krachtig instrument om je professionele vaardigheden te versterken?
Ontdek dan onze intervisie in de boksring, speciaal ontworpen voor bokstherapeuten en -coaches.

Intervisie gaat verder dan alleen het uitwisselen van ideeën; het is een dynamische vorm van professionele ontwikkeling die niet alleen persoonlijke groei stimuleert, maar ook de kwaliteit van de begeleiding die je biedt versterkt.
Leer hoe je in een veilige en ondersteunende omgeving feedback kunt ontvangen en geven, terwijl je tegelijkertijd je eigen grenzen verlegt en nieuwe inzichten opdoet.

Kortom, onze intervisie biedt een unieke kans om je potentieel als therapeut of coach volledig te ontgrendelen.

Unieke aanpak: intervisie voor lichaamsgerichte therapeuten en Coaches

Boksen en professionele ontwikkeling
Onze intervisie benadert lichaamsgerichte therapie en coaching vanuit een uniek perspectief: de boksring. Hier combineren deelnemers fysieke activiteit met professionele ontwikkeling, waardoor feedback direct voelbaar en ervaringsgericht wordt. Dit maakt leren tastbaar en meteen toepasbaar.
De boksring fungeert als een dynamische leeromgeving waarin deelnemers hun vaardigheden kunnen aanscherpen terwijl ze letterlijk in beweging zijn, wat een stimulerende en effectieve leermethode biedt.

Voelbare en ervaringsgerichte feedback
Feedback in onze intervisie gaat verder dan verbale uitwisseling; het wordt een fysieke en emotionele ervaring. Door in de boksring te stappen, ervaren deelnemers de directe impact van hun handelingen en reacties. Dit draagt niet alleen bij aan het verbeteren van persoonlijke begeleidingstechnieken, maar versterkt ook het begrip van lichaamstaal en non-verbale communicatie. De deelnemers leren door te voelen en te ervaren, wat een diepgaand begrip bevordert en de effectiviteit van hun interacties verbetert.

Leren van andere vakgenoten
De intervisiebijeenkomsten bieden een rijke bron van kennis en ervaring, waar elke deelnemer unieke inzichten en technieken inbrengt. Dit collectieve leren vergroot niet alleen het begrip van diverse benaderingen, maar biedt ook een breed scala aan perspectieven. Het stimuleert creativiteit en innovatie binnen de groep, waardoor deelnemers worden aangemoedigd om buiten hun gebruikelijke denkkaders te treden en nieuwe benaderingen te verkennen.

Uitbreiding van je professionele ‘toolbox’
Deelnemers hebben de mogelijkheid om hun professionele ‘toolbox’ uit te breiden met nieuwe oefeningen, technieken en interventiemethoden die door collega’s worden gedeeld. Deze tools zijn niet alleen waardevol voor het verbeteren van hun eigen praktijk, maar bieden ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde benaderingen die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van hun cliënten. Het delen van praktijkervaringen en het uitwisselen van effectieve methoden bevordert de groei en ontwikkeling van alle deelnemers.

Een krachtig platform voor groei
Onze unieke aanpak van intervisie in de boksring biedt een stimulerende en uitdagende omgeving waarin deelnemers hun professionele vaardigheden kunnen verrijken. Door fysieke beweging te integreren met diepgaand leren en uitwisseling, wordt deze vorm van intervisie een onmisbare ervaring die zowel de praktische vaardigheden als het persoonlijke inzicht van de deelnemers verrijkt. Het is een platform waarop groei en ontwikkeling worden gestimuleerd en waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun volledige potentieel te bereiken.

 

Voor wie is deze intervisie bedoeld?

Onze intervisie is specifiek ontworpen voor therapeuten en coaches die actief lichaamsgerichte technieken toepassen in hun begeleiding, met name binnen de context van bokscoaching en bokstherapie. Deze professionals streven ernaar om hun praktijk te verdiepen, hun methodes te verfijnen en een holistische benadering van cliëntenzorg te waarborgen. Intervisie biedt een unieke kans om niet alleen je vaardigheden te verrijken, maar ook actief bij te dragen aan de ontwikkeling van bokscoaching en bokstherapie als erkende disciplines binnen de therapeutische en coachende wereld.

  • Therapeuten en coaches die lichaamsgerichte technieken toepassen
  • Professionals actief in bokscoaching en bokstherapie
  • Zij die streven naar verdieping van hun praktijk en methodes
  • Professionals die een holistische benadering van cliëntenzorg nastreven

Een exclusieve leerkans
Sluit je aan bij een exclusieve groep van 6 tot 8 professionals onder de deskundige leiding van onze ervaren procesbegeleiders, Lisa en Marcel.

Afhankelijk van beschikbaarheid kan deze intervisie plaatsvinden over drie avonden of op een zaterdag. Tijdens deze sessies duik je diep in persoonlijke casussen en praktijkuitdagingen binnen een dynamische en ondersteunende omgeving. We verwachten een proactieve bijdrage van elke deelnemer, waarbij het essentieel is om niet alleen te komen om te nemen, maar ook om te geven. Dit principe vormt de kern van onze filosofie waarin wij sterk geloven.

Wat kun je praktisch verwachten?

Innovatieve aanpak
Onze intervisiesessies gaan verder dan standaardbijeenkomsten. Ze zijn zorgvuldig ontworpen om diepgaande analyses van situatiereconstructie, spiegeling, feedback
en observatie mogelijk te maken. Deze methodiek is specifiek gericht op het versterken van professionele vaardigheden en het bieden van nieuwe inzichten
die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Je leert hoe je bokstechnieken en -metaforen kunt integreren om complexe cliëntscenario’s beter te begrijpen
en effectiever te behandelen.

Efficiënte en effectieve structuur
Elke sessie vindt plaats van 18:00 tot 21:30 uur doordeweeks of van 10:00 tot 17:00 uur op een zaterdag, en richt zich op intensief werken met casussen.
Het doel is om binnen een uur per casus de kern grondig te behandelen en te onderzoeken. Deze gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat je elke bijeenkomst afsluit met concrete, direct toepasbare kennis en vaardigheden. We waarborgen hiermee dat je direct verbetering ziet in je interacties en behandelmethoden.

Programmadetails: Data: 30 april, 14 mei, 21 mei. Tijd: 18:00 tot 21:30 uur. Investering: €175,00 exclusief 9% btw voor drie avonden.

Schrijf je in voor de aanstaande data via het contactformulier hieronder of in onze webshop. Kies de datum en reken direct af.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!