Heidy - Bokstherapie.nl

In de ontmoeting waar het soms kan schuren, ontstaat ruimte voor groei.

Heidy – Systemisch begeleider

Waarom Kiezen voor mij

 • Ervaringsdeskundige: Met 15 jaar ervaring en kennis in de Chinese geneeswijze en Systemisch Werk, bied ik een verdiepend perspectief op bokstherapie. 
 • Unieke aanpak: Mijn zorgvuldige, verbindende en creatieve benadering stimuleert groei en zelfontdekking. 
 • Veilige omgeving: Ik creëer een veilige ruimte voor groei door heldere grenzen en werkelijk contact.
 • Samenwerking: Ik waardeer samenwerkingen met andere professionals voor meer diepgang en ondersteuning.
 • Persoonlijke waarden: Mijn werk wordt geleid door openheid voor feedback, evenwicht en balans, wat mijn cliënten helpt bij persoonlijke of professionele groei.

Motivatie en benadering
Als therapeut en systemisch begeleider zie ik het herontdekken van potentieel als het mooiste aspect van mijn werk. Het zien van voorzichtige pretogen en beginnende nieuwsgierigheid zijn signalen van een geslaagd traject. Dit inspireert mij om cliënten te helpen hun eigen pad te hervinden.

Achtergrond en ervaring
Systemisch Werk is een logisch vervolg op mijn jarenlange ervaring als therapeut in de Chinese geneeswijze. Deze werkwijze, als aanvulling op Bokstherapie brengt essentiële elementen samen: inzicht, beweging en groei. Door deze methoden te combineren in samenwerking met de Bokstherapeuten kan ik mijn cliënten ondersteunen bij het hervinden van hun balans en innerlijke kracht.

Benadering van systemische begeleiding
Mijn aanpak is zorgvuldig, verbindend en creatief. In de ontmoeting waar het soms kan schuren, ontstaat ruimte voor groei. Samen creëren wij een veilige ruimte om te ontdekken, te confronteren en uit te nodigen tot een andere beweging. Dit proces helpt cliënten hun eigen weg te vinden.

Ervaring met doelgroepen
Ik werk met diverse doelgroepen zoals jongeren, mensen met werkgerelateerde vraagstukken, burn-out of fysieke klachten. Deze variatie houdt me scherp en stimuleert mijn creativiteit. Hierdoor blijf ik midden in de maatschappij staan en kan ik mijn cliënten beter ondersteunen.

Succesverhalen en impact
Ik ontmoet vaak mensen die diep en lang over hun probleem hebben nagedacht. Systemisch Werk als aanvulling op bokstherapie biedt een ander perspectief, waardoor nieuwe informatie beschikbaar komt. Dit maakt het mogelijk om efficiënter met een situatie om te gaan. Een cliënt zei ooit: “De omstandigheden zijn nog steeds moeilijk, maar hoe ik me voel en handel, is 180° veranderd.”

Veilige en ondersteunende sessies
Het feit dat je de moed hebt om naar jezelf te kijken is een heldendaad. Veiligheid ontstaat door heldere grenzen. Ik nodig je uit om die grens te verkennen, daar is het werkelijke contact en valt veel te leren. Als systemisch begeleider ben ik je grootste fan en confronteer ik je waar nodig.

Samenwerking
Een goede therapeut weet precies wat hij wel en niet kan en heeft een goed netwerk van professionals om zich heen. De vraag “Wat is dienend in dit proces?” blijft voor mij leidend in mijn samenwerkingen.

Verwachtingen en waarden
Ik hoop dat mijn cliënten door  systemisch werk minder gedoetjes en zwaarte ervaren, en meer regie, ruimte en eigenheid voelen. Ik geloof dat wanneer alles van jou er mag zijn, je ten volste kunt leven. In de schaduwkant zit het goud, het potentieel.

Interesses en hobby’s
Buiten mijn werk ben ik facilitator bij Team Up, waar ik wekelijks in het AZC werk met pubers. Dit houdt me speels en creatief. Ik word blij van sport, de vroege ochtend en goede koffie. Ik hou minder van routine, langdurig vergaderen en liefdeloos eten.

Over mij
Mijn naam is Heidy en ik ben geboren in een dorp op de Veluwe. Als jongste dochter in een hectisch ondernemersgezin, wist ik al snel wat er van me verwacht werd; zelfstandig zijn en aanpassen aan het grotere geheel. Toen ik naar Amsterdam ging, kwam er meer ruimte voor eigenheid en leerde ik over de kwaliteiten die ik daardoor ontwikkeld had én de keerzijde daarvan.

Door verschillende opleidingen in de Chinese geneeskunde kwam m’n liefde voor het andere perspectief; hoe jij kijkt, bepaalt wat je ziet. Het Oosterse systeemdenken, wat draait om het idee dat alles met elkaar verbonden is, vormt de basis van mijn visie. Het lichaam is een bron van informatie. Een beweging, of het uitblijven daarvan, is een uiting van deze informatie. Dit fascineert me mateloos; hoe kan je deze kennis optimaal integreren in het hier en nu? Het is telkens weer een voorrecht om hiermee te mogen werken en me te laten inspireren.

De 15 jaar ervaring als shiatsu therapeut, het doceren in therapeutische vaardigheden en ethiek, de verdieping door Phoenix Opleidingen en het Bert Hellinger Instituut, hebben me gebracht waar ik nu ben. Een systemisch begeleider met een warm hart, die het schuren niet schuwt.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door systemisch begeleider Heidy:

Bokstherapie_HR-47

Contra-indicaties voor Systemisch Werk:

 • Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.
 • Cliënten met een verstandelijke beperking.
 • Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.
 • Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
 • Ernstige opvoedingsproblemen.
 • Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.
 • Cliënten waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.
 • Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist.

Bij psychische aandoeningen en het gebruik van medicatie (zoals bijvoorbeeld antipsychotica) is het raadzaam om met de behandelend arts te overleggen of Systemisch Werk op dit moment een goed idee is. Bij verdere twijfel kunnen we altijd eerst overleggen.

Plan je sessie Met Heidy in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!