Floor - Bokstherapie.nl

"Kracht bloeit in het ontdekken van grenzen, het omarmen van kwetsbaarheid en het creëren van verbinding, waarbij elke stoot in de ring een stap is naar emotionele veerkracht."

Floor

Over mij

Hoi ik ben Floor, geboren en getogen in Tilburg. Na mijn studie Verloskunde in Groningen heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt als verloskundige, voornamelijk in de Schilderswijk in Den Haag. De psychosociale problematiek waar ik daar dagelijks mee te maken had leidde er toe dat ik psychologie ging studeren. De laatste jaren ben ik werkzaam als psycholoog, onderzoeker bij het VUMC en op de Hogeschool Rotterdam als docent in leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Uit mijn hoofd naar mijn gevoel

Een aantal jaar geleden begon ik na een turbulente periode in mijn leven met (kick)boksen. Het was niet de eerste keer dat ik met tegenslag te maken kreeg, maar dit keer kon ik me er met mijn hoofd niet uit redeneren. Ik ging boksen in de hoop van mijn rusteloze gevoel af te komen. Ik was direct enthousiast en was al snel 3-4 keer per week in de gym en ik ben inmiddels al twee keer naar Thailand geweest om daar Muay thai te leren. Boksen bleek echter al snel veel meer dan alleen sport; het werd een plek waar ik uit mijn hoofd naar mijn gevoel kon en mijn kracht herontdekte.

Op de mat leerde ik mijn eigen grenzen kennen, ze te verleggen en te bewaken. De herhaling van de bewegingen, het voelen dat je sterker wordt, het uit je comfortzone stappen gaven me een gevoel dat ik meer controle kreeg over mijn emoties. Deze ervaringen in de ring vertaalde zich ook naar mijn dagelijks leven. Ik voelde me weer in verbinding met mezelf en het hielp me een diepere verbinding aan te gaan met anderen. Boksen gaat verder dan fysieke kracht; het maakt je zelfbewust, het gaat over het begrijpen van je vermogen, het omarmen van je kracht en je kwetsbaarheden.     

De diepgaande impact van boksen

Deze ervaring met de diepgaande impact van boksen maakte me nieuwsgierig en enthousiast deze overlap tussen lichamelijke activiteit, mentaal welzijn en emotionele veerkracht in te zetten in mijn werk met anderen. 

Als Bokstherapeut ben ik nieuwsgierig, onbevooroordeeld, open, laagdrempelig en direct. Ik geloof sterk in de kracht van open communicatie en het creëren van een veilige omgeving waarin mensen zichzelf durven zijn. Met een energieke en dynamische aanpak biedt ik ruimte voor openheid, vertrouwen en motivatie. Aan de slag gaan met gevoelens hoeft niet alleen maar zwaar te zijn. Een beetje humor kan een hele goede brug naar verbinding zijn en ruimte maken voor ontspanning en reflectie.

Contra-indicaties voor de methodiek Bokstherapie door BOKSTHERAPEUT / BEGELEIDER Floor:

* Cliënten jonger dan 18 jaar.

* Cliënten met een verstandelijke beperking.

* Cliënten met ernstige stemmingsstoornissen.

* Gevallen van ernstige automutilatie, ernstige eetstoornissen, ernstige en actuele verslavingen.

* Cliënten die zware medicatie gebruiken.
* Individuen met onvoldoende intrinsieke motivatie.

* Ernstige opvoedingsproblemen.

* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.

* Cliënten met een verstoorde agressieregulatie en dreigend of daadwerkelijk gewelddadig gedrag.

* Gevallen waarbij de psychiatrische problematiek op de voorgrond staat, zoals schizofrenie, actieve psychoses, actuele psychotische klachten en suïcidaal gedrag.

* Situaties waarin Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.

* Een geschiedenis van epileptische aanvallen.

* Sterk crisis gevoelige problematiek die intensievere behandeling vereist

Plan je sessie Met FLOOR in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!