Burn-out begeleiding - Bokstherapie.nl

Burn-out begeleiding bij Bokstherapie.nl

Boksen & burn-out, overspannenheid en stressklachten

Bij Bokstherapie.nl hanteren we een specifieke boksende werkvorm gericht op de fysieke en mentale begeleiding van burn-out, overspannenheid en stressklachten. Deze ervaringsgerichte boksmethodiek is cruciaal voor het aanpakken van zowel de mentale als lichamelijke symptomen van stress, spanning en burn-out klachten. Samen met de cliënt onderzoeken we de oorzaken en gevolgen van hun situatie en zoeken we naar pragmatische oplossingen en mogelijkheden om stress en burn-out klachten te begrijpen, erkennen en verminderen.

We vertrouwen op de effectiviteit van onze ervaringsgerichte en fysieke aanpak, die onder meer bestaat uit het toepassen van gerichte boksoefeningen en lichaamsgericht werken. Kies voor een actieve en bewuste aanpak bij Bokstherapie.nl en ervaar hoe je stap voor stap kunt herstellen van burn-out.

Het probleem: stress en burn-out

Stress en burn-out ontstaan vaak door langdurige blootstelling aan stress, zowel op het werk als in andere aspecten van het leven. Hoge werkdruk, onrealistische verwachtingen, gebrek aan controle, en onvoldoende erkenning zijn enkele werkgerelateerde factoren die bijdragen aan burn-out. Ook interpersoonlijke relaties op het werk, zoals een slechte werksfeer en een gevoel van isolatie, spelen een rol. Persoonlijke factoren zoals perfectionisme, moeite met grenzen stellen, en negatieve zelfpraat kunnen de situatie verergeren. Een slechte werk-leven balans en andere stressoren kunnen de werkstress verder intensiveren.

Onze oplossing: boksende begeleiding

Bij Bokstherapie.nl bieden we een unieke, ervaringsgerichte aanpak om deze problemen of uitdagingen aan te pakken. Onze boksende werkvorm helpt cliënten niet alleen om de oorzaken van hun stress en burn-out te begrijpen en te erkennen, maar ook om effectieve oplossingen te vinden. Door gerichte boksoefeningen en lichaamsgericht werken, helpen we cliënten om stress te verminderen, zelfvertrouwen te vergroten, en hun algehele welzijn te bevorderen. Deze aanpak biedt directe stressreductie door lichamelijke inspanning, verbetert lichaamsbewustzijn, en biedt een veilige manier om opgekropte emoties te uiten en te ontladen. Hierdoor kunnen cliënten hun grenzen beter herkennen en bewaken, wat essentieel is voor herstel van burn-out.

Een holistische benadering

Bokstherapie.nl biedt een holistische benadering van stress- en burn-out begeleiding die verder gaat dan alleen praten of traditionele coaching/ therapie. Het integreert lichaam en geest op een manier die cliënten helpt om actiever en bewuster aan hun herstel te kunnen werken door de fysieke elementen toe te voegen, in de vorm van boks gerelateerde oefeningen.

De voordelen van een boksende aanpak

Een effectieve en praktische coachende of therapeutische boksende aanpak biedt meerdere voordelen:

Stressreductie door lichamelijke inspanning: Coachende of therapeutische boks gerelateerde oefeningen verhogen de fysieke activiteit, wat bijdraagt aan de vermindering van stresshormonen zoals cortisol. Dit leidt niet alleen tot directe verlichting van stress, maar bevordert ook het algehele welzijn.

Verbetering van de lichaamsbewustwording: Coachende of therapeutische boks gerelateerde oefeningen helpen cliënten hun lichaam beter te ervaren, begrijpen en voelen. Dit is essentieel voor mensen met een burn-out, die vaak fysieke symptomen zoals vermoeidheid en spierspanning ervaren. Door een verbeterd lichaamsbewustzijn leren zij hun eigen grenzen beter herkennen en bewaken.

Emotionele expressie en ontlading: Door het gericht inzetten van bokshandschoenen biedt boksen een veilige en gecontroleerde manier om opgekropte emoties zoals frustratie, woede, verdriet en angst te uiten. Het fysieke proces van slaan (tegen een bokszak, met bokshandschoenen of op bokspads) kan een verlichtend effect hebben en emotionele verlichting bieden.

Verstevigen van zelfvertrouwen en zelfbeeld: Het overwinnen van fysieke uitdagingen en het verbeteren stevigheid, balans, kracht en reflexen door oefeningen uit het boksen in te zetten kan het gevoel van stevigheid en zelfvertrouwen significant verhogen. Dit is vaak verminderd bij mensen die kampen met burn-out, overspannenheid en stressklachten. Het versterken van het zelfvertrouwen kan een positieve invloed hebben op andere levensgebieden.

Oorzaken van stress en een burn-out

Burn-out ontstaat vaak door langdurige blootstelling aan stress, zowel op het werk als in andere aspecten van het leven. Het is cruciaal de oorzaken en bijdragende factoren te begrijpen om effectieve interventies te kunnen bieden. Hier volgt een overzicht van veelvoorkomende oorzaken van burn-out:

Werkgerelateerde factoren:
• Hoge werkdruk: Constante hoge eisen en druk kunnen leiden tot uitputting.
• Onrealistische verwachtingen: Het nastreven van onbereikbare doelen kan stress verhogen.
• Gebrek aan controle: Beperkte controle over werkzaamheden en besluitvorming kan stressvol zijn.
• Onvoldoende erkenning en beloning: Gebrek aan waardering kan demotiverend zijn en stress verhogen.

Interpersoonlijke relaties op het werk:
• Slechte werksfeer: Conflicten en een negatieve omgeving kunnen stress verergeren.
• Gevoel van isolatie: Gebrek aan sociale steun op de werkplek kan het risico op burn-out verhogen.

Persoonlijke factoren:
• Perfectionisme: Extreem hoge persoonlijke standaarden kunnen bijdragen aan burn-out.
• Moeite met het stellen van grenzen: Niet in staat zijn grenzen te stellen kan leiden tot overbelasting.
• Negatieve zelfpraat en zelfbeeld: Laag zelfbeeld en zelfkritiek kunnen psychologische veerkracht verminderen.

Levensstijl en externe druk:
• Werk-leven balans: Een slechte balans tussen werk en privé kan leiden tot burn-out.
• Andere stressoren: Stress in andere delen van het leven kan de werkstress verergeren.

Organisatorische structuur en veranderingen:
• Organisatorische veranderingen: Grote veranderingen binnen een organisatie kunnen onzekerheid en stress verhogen.
• Baanonzekerheid: Angst voor verlies van werk kan continu stress veroorzaken.

Het tijdig herkennen van de tekenen en oorzaken van burn-out is essentieel om verdere psychische en fysieke problemen te voorkomen en effectief te behandelen.

Hoe wij begeleiden met gerichte bokstechnieken

De concentratie, stevigheid en aandacht die het boksen van de cliënten vereist, kunnen de geest helpen zich te focussen, waardoor mentale helderheid ontstaat die kan overlopen naar andere aspecten van het leven. Het aanleren van basis bokstechnieken en het verbeteren van fysieke vaardigheden kan een positieve impact hebben op zelfbeeld en zelfvertrouwen, wat vooral belangrijk is voor iemand die een burn-out, stress , of overspannenheid ervaart.

Het therapeutische boksen of coachende boksen biedt ook een veilige en gecontroleerde manier om emoties zoals frustratie, woede of angst te uiten. Het fysieke proces van slaan (tegen een bokszak, de bokshandschoenen of pads) biedt een verlichtende, maar inspannende ervaring die emotionele verlichting kan brengen. Daarnaast biedt de interactie met de bokstherapeut of bokscoach tijdens bokssessies waardevolle sociale steun, wat helpt de isolatie te doorbreken die veel mensen met burn-out klachten ervaren.

Vergoedingen en tarieven

Bij Bokstherapie.nl werken we contractvrij. Dit betekent dat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars, waardoor onze sessies niet voor vergoeding in aanmerking komen. Echter, sommige werkgevers of instanties zijn bereid om bij te dragen aan de kosten van onze sessies. We raden je aan om deze mogelijkheid te onderzoeken binnen je organisatie of met je HR-afdeling.

Onze tarieven zijn helder en transparant
Je zult bij ons nooit geconfronteerd worden met onverwachte kosten achteraf. Na elke sessie ontvang je van ons een factuur per e-mail, die je eenvoudig zelf kunt overmaken of via een iDeal-link kunt betalen.

Tarieven voor de stress en burn-out boksbegeleiding
De intake-sessie: €92,50 voor 60 minuten.
De vervolgsessies: €92,50 voor 60 minuten.

Neem vandaag nog contact op

Wil je werken aan je herstel van stress en burn-out? Neem vandaag nog contact op met Bokstherapie.nl. Onze unieke boksende aanpak helpt je om weer energiek en zelfverzekerd te worden. Onze ervaren therapeuten en coaches staan klaar om je te begeleiden op je weg naar herstel. Zet de eerste stap naar een gezonder, gebalanceerde en gelukkiger leven door een afspraak te maken.

Wil je een afspraak maken?

Enkele praktische tips voor onze sessies:

* Kom alstublieft niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van je afspraak naar de praktijk. Zo voorkomen we verstoringen van het proces van andere cliënten.
* Draag comfortabele kleding en schone sportschoenen.
* Schrijf de thema’s of vraagstukken die je wilt bespreken van tevoren op.
* Als er actuele zaken spelen, licht deze dan toe aan het begin van de sessie.
* Tijdens de sessies nemen we tijd voor reflectie, notities en aantekeningen. Werk deze thuis verder uit voor jezelf.

Onze werktijden:
* Onze werkdagen in Amsterdam op de Waalstraat 184 zijn te vinden in de online agenda.

Tijdig verplaatsen of annuleren van de afspraak:
* Het verplaatsen of annuleren van de afspraak is altijd mogelijk. Voor het verplaatsen kun je gebruikmaken van onze online agenda. Voor annuleren vragen wij je om ons tijdig een e-mail te sturen.
* Wij willen je erop wijzen dat er geen kosten in rekening worden gebracht als je de afspraak tot 48 uur voorafgaand aan de geplande datum annuleert. Bij een latere annulering, of als je niet op de geplande afspraak verschijnt, zijn wij genoodzaakt een bedrag van €52,50 in rekening te brengen

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!