Bram - Bokstherapie.nl

Boksen dwingt ons naar de kern te gaan. Het helpt ons interne processen te begrijpen en te beïnvloeden. Het is namelijk zoveel meer dan alleen de letterlijke, fysieke bezigheid zelf.

Bram

Wat kan ik bijdragen?

  • Ervaringsdeskundigheid: Mijn jarenlange ervaring met boksen heeft me geleerd hoe deze sport kan bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en groei.
  • Persoonlijke aandacht: Mijn aanpak is afgestemd op de unieke behoeften van mijn cliënten, waardoor ze zich snel op hun gemak voelen en open durven te stellen.
  • Verbinding en confrontatie: Van nature ben ik niet echt een vechter. Confronteren doe ik wel, maar altijd vanuit verbinding
  • Veilige omgeving: Tijdens de intake besteed ik veel tijd aan het vaststellen van verwachtingen en behoeften, zodat we een veilig en prettig traject kunnen garanderen.
  • Empathische begeleiding: Met een luisterend oor en een begripvolle benadering help ik je jouw uitdagingen te overwinnen.

Over mij persoonlijk
Bewegen is altijd belangrijk voor mij geweest. Boksen vertelt ons veel over onszelf en helpt ons intern te groeien. Ik boks al jaren recreatief en heb mij begin dit jaar ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd. Helaas moest ik door een schouderblessure afzeggen, maar mijn passie voor boksen is hierdoor alleen maar gegroeid. Naast mijn werk als bokscoach werk ik als ambulant woonbegeleider voor kwetsbare Amsterdammers met multi-problematiek.

Boksen als mijn therapie
Boksen dwingt ons naar de kern te gaan. Het helpt ons interne processen te begrijpen en te beïnvloeden. Het is namelijk zoveel meer dan alleen de letterlijke, fysieke bezigheid zelf. Door boksen heb ik mijn eigen grenzen en mogelijkheden ontdekt, iets wat ik graag met anderen deel.

Mijn professionele reis
Dit jaar ben ik begonnen als bokscoach en heb mijn draai hierin steeds meer gevonden. Mijn werk als woonbegeleider voor mensen met verslavings- en/of psychiatrische problematiek heeft me laten zien hoe belangrijk het is om mensen echt te zien en te horen. Dat geldt voor iedereen. Dit inzicht pas ik ook dagelijks toe in mijn werk bokscoach. Ik kijk en luister.

Mijn stijl als bokscoach
Ik ben een verbinder die goed aanvoelt wat iemand nodig heeft. Mijn manier van coachen zorgt ervoor dat iemand zich snel op zijn of haar gemak voelt en open durft te stellen. Ik confronteer vanuit verbinding. Dit zorgt voor een veilige omgeving waarin cliënten effectief kunnen werken aan hun doelen. Ik vind het fantastisch dat ik als bokscoach onderdeel mag zijn van hun interne groei.

Succesverhaal
Ik werkte met een jongen met faalangst die zijn praktijkexamens niet haalde. Door bokssessies waarin we zijn overtuigingen uitdaagden, werd hij rustiger en haalde hij zijn laatste twee examens met een 9 en een 8. Dit succesverhaal illustreert de impact van mijn coaching.

Specialisaties en aanbod
Mijn ervaring in de zorg heeft me geleerd hoe belangrijk het is om cliënten te zien en te horen. Ik werk daar met mensen met verslavings- en/of psychiatrische problematiek en pas deze kennis toe in mijn bokscoaching. Ik geloof dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, kan profiteren van de inzichten en kracht die bokstherapie biedt.

Thematische begeleiding
Ik bied begeleiding en bokscoaching die cliënten helpt dieper en verder te gaan in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Mijn persoonlijke ervaring en empathische benadering stellen me in staat om specifieke uitdagingen te begrijpen en cliënten effectief te ondersteunen.

Wat ik hoop te bereiken
Ik hoop dat mijn cliënten, net als ik, ervaren dat boksen hen in staat stelt om dieper en verder te gaan in hun persoonlijke ontwikkeling en groei dan ze voor mogelijk hielden. Mijn doel is om hen te inspireren en praktische tools te bieden die hen helpen om anders in hun schoenen te staan in het dagelijks leven.

Waarden en principes
Gelijkwaardigheid, veiligheid en vertrouwen zijn de kernwaarden die mijn werk als coach en therapeut leiden. Ik werk altijd vanuit deze principes om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor mijn cliënten. 

Andere interesses 
Buiten mijn werk ben ik een groot fan van fietsen, zowel mountainbiken als racen. Ik bak mijn eigen zuurdesembroden en hou van reizen. Deze hobby’s geven me energie en inspiratie die ik ook in mijn werk als bokscoach meeneem.

CONTRA-INDICATIES VOOR DE METHODIEK BOKSTHERAPIE DOOR BOKSTHERAPEUT / BEGELEIDER Bram:

Bram werkt breder dan veel van zijn collega’s en hanteert daarom minder strikte contra-indicaties. Dit betekent dat hij een breder scala aan cliënten kan ondersteunen.
Echter, tijdens de intake of het traject kan blijken dat er toch een contra-indicatie is. In dat geval zal Bram dit open en eerlijk communiceren, om ervoor te zorgen dat de client de best mogelijke ondersteuning krijgt.
 
* Cliënten jonger dan 16 jaar.
* Cliënten met onvoldoende intrinsieke motivatie.
* Cliënten die fysiek en visueel zo beperkt zijn dat het inzetten van de methodiek niet mogelijk is.
* Cliënten waarbij Bokstherapie door de hoofdbehandelaar ten zeerste wordt afgeraden.

Plan je sessie met BRAM in

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!