Bokscoaching – Bokstherapie.nl

Bokscoaching – recht op je doel af

D

Bokscoaching van Bokstherapie.nl is een innovatieve coachingmethode waarmee complexe problematiek op een ervaringsgerichte wijze aangepakt kan worden. Uit jarenlange ervaring blijkt dat fysieke werkvormen de persoonlijke ontwikkeling versnellen. Door boksen te gebruiken als een metafoor, kun je inzichten verkrijgen die je helpen om een betere leider te worden, efficiënter samen te werken en een hecht team te creëren.

Voor wie is bokscoaching?

Bokscoaching in Amsterdam is geschikt voor iedereen met ambitie, voor mensen die willen leren om de juiste balans te vinden in onderlinge omgang, werkethiek, leiding geven en die mentaal stabiel willen zijn.

Onder leiding van een ervaren coach / therapeut ga je aan de slag om je persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Maar ook leer je om mensen om je heen hierin mee te nemen. Met een combinatie van het gesprek en fysieke werkvormen ga je op een ervaringsgerichte wijze te werk. De sessies zijn op jou afgestemd. Die aandacht zorgt voor de beste resultaten.

Het verschil tussen bokscoaching en bokstherapie

Coaching werkt systematisch naar een doel of resultaat toe. Therapie (dus ook bokstherapie) is een manier om jezelf in bredere zin verder te ontwikkelen of om emontionele problemen uit te werken.

Dit betekent dat er we bij bokscoaching concrete doelen stelen en behalen. Je coachdoel is altijd verbonden aan een ontwikkelingsthema in je leven. Coaching gaat over jou als mens en niet louter over de inhoud van de problemen. Door het ontwikkelen van meer psychologische flexibiliteit, leef je meer vanuit je kracht en waarden en heb je meer vaardigheden waarmee je om kan gaan met wat het leven je brengt. De resultaten zijn direct van invloed op jezelf en je (werk)omgeving.

Bokscoaching is gericht op het veranderen van gedrag en op een hulpvraag die gaat over heden en toekomst. Bokstherapie is een goede weg om trauma’s uit het verleden te verwerken. Welke van de twee wegen je kiest, hangt van jouw wensen en jouw situatie af. Het is beslist niet zo dat je eerst ‘klaar’ met therapie zou moeten zijn voordat coaching zin heeft.

De bokscoach begeleidt je door samen jou je verlangens en ambitie voor de toekomst te onderzoeken, én te onderzoeken hoe je deze in het heden al kunt leven. Deze focus op verlangens in plaats van op problemen kan zeer weldadig werken.

bokstherapie-5-therapie
bokstherapie-4-8wfit

De kracht van bokscoaching

Bokscoaching is een innovatieve, verfrissende manier om aan jezelf te werken. Nuttige inzichten helpen je stappen vooruit te zetten, beter om te gaan met de balans tussen werk en je vrije tijd en op een doeltreffende manier om te gaan met anderen. Door fysiek bezig te zijn word je fitter, krijg je sneller inzichten en voel je je ook nog eens prettiger na afloop van iedere sessie.

Je hoeft niet topfit te zijn om deel te nemen aan bokscoaching. We zorgen ervoor dat de fysieke oefeningen aangepast zijn aan jouw huidige niveau van fitheid. Of je nu een doorgewinterde bokser bent of nog nooit een bokshandschoen hebt aangeraakt: bokscoaching is geschikt voor iedereen.

Door bij de coaching te experimenteren met ander gedrag, merk je dat je ook makkelijker ander gedrag kunt laten zien in je dagelijks leven.

Coaching bij stress

Stress heeft een negatieve invloed op je geest en op je lichaam. Stress maakt dat je hoofd overloopt van malende gedachten. Dit kan leiden tot concentratieproblemen, problemen met het geheugen en minder goede prestaties op het werk of school. Daarnaast heeft stress ook invloed op het lichaam. Onder invloed van stresshormonen bouwt je lichaam spanning op. Die voel je als spierpijn, strakke spieren en pijntjes door het hele lichaam. Bovendien zorgt stress voor een verminderde weerstand, wat betekent dat je sneller ziek wordt.

Coaching bij Bokstherapie.nl helpt stressproblemen het hoofd te bieden. Je kunt de stress letterlijk van je af slaan, je spieren losmaken en tegelijk ‘je hoofd leegmaken’. Na iedere sessie ga je moe, maar ook voldaan én met nieuwe inzichten naar huis. Je leert beter om te gaan met stress in je dagelijks leven.

Omdat de oorzaken en de aard van stressklachten heel verschillend kunnen zijn, is bij Bokstherapie.nl ook stress coaching maatwerk. De coach zal samen met jou een traject uitzetten waarmee je jouw specifieke stressproblemen het beste te lijf kunt gaan.

Waarom bokscoaching bij Bokstherapie.nl?

Bij Bokstherapie.nl ontvangen we deelnemers uit alle lagen van de samenleving, in verschillende levensfases en met diverse doelen. Uit ervaring weten we hoe we het beste uit ieder mens kunnen halen met onze innovatieve aanpak van praten en doen (bewegen en boksen).

Onze methode voor bokscoaching helpt je doelen te identificeren, zwakke plekken te herkennen, maar ook te ontdekken waar je sterke punten liggen. Met onze boksoefeningen leggen we datgene bloot dat jou helpt om verder te komen in je carrière en je leven.

We helpen je vragen beantwoorden die misschien al lange tijd in je hoofd rondspoken:

 • Waar wil ik over twee jaar staan?
 • Wat zijn mijn doelen?
 • Hoe kan ik beter een balans vinden in mijn leven?
 • Hoe kan ik stress door werk of gebeurtenissen in mijn privéleven aanpakken?
 • Hoe kan ik de samenwerking op het werk verbeteren?
 • Past mijn dagelijkse invulling bij mijn beoogde leef- en werkwijze?
 • Welke factoren in mijn persoonlijke ontwikkeling moet ik prioriteit geven?
 • Hoe kan ik helder communiceren wat ik wil of verwacht?
 • Wanneer geef ik mijn grenzen en aan en hoe doe ik dit?
 • Welke talenten zet ik dagelijks in en hoe effectief doe ik dit?

Iedere sessie van bokscoaching bij Bokstherapie.nl is anders. Wij luisteren namelijk naar wat jij nodig hebt en passen hier de oefeningen en gesprekken op aan. Zo zorgen we voor een doelgerichte sessie waar jij de vruchten van kunt plukken in je dagelijks leven. Wij werken dus stap voor stap naar de doelen toe die we samen hebben besproken.

Na iedere sessie kun je je nieuwe inzichten direct toepassen. Bovendien heb je meer zicht op de manier waarop jij jouw doelen kunt gaan behalen.

C

Hoe ziet een bokscoaching traject eruit?

De coach bespreekt samen met jou de te bereiken doelen. We zetten de gekozen doelen helder op papier. In de sessie kijken we naar de knelpunten die je tot nu toe afhouden van het behalen van de resultaten en doelen. Ook zetten we lichaamsgerichte oefeningen in om jou in de juiste beweging te krijgen. Bokscoaching is immers een ervaringsgerichte aanpak.

In de eerste sessie van 90 minuten gaan wij het gesprek aan en verhelderen wij de hulpvraag. We zetten samen de gewenste resultaten en doelen op een rij. In de volgende sessies gaan we die bewaken. Jij krijgt in deze sessie meteen al de bokshandschoenen aan.

In de vervolgsessies van 60 minuten blijven we werken aan de gestelde doelen en blijft lichaamsbewustwording door middel van boksen een vast onderdeel. Sparren levert jou nieuwe inzichten op. Met die inzichten kan jij meteen in de praktijk aan de slag.

De meeste deelnemers volgen vijf sessies met twee weken tussen de sessies. In die tussentijd werk je zelf aan je doelen. Thuis voer je soms opdrachten uit. Wat je daarbij ervaart, bespreek je in de sessie erna weer met de bokscoach.

Bokscoaching: waar kan je terecht?

In Amsterdam

Waalstraat 184 (Rivierenbuurt). Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en per auto.

Kosten

De prijs voor de eerste sessie van 90 minuten is € 120.
De vervolgsessies van 60 minuten kosten € 85.
De factuur ontvang je achteraf per e-mail.
Onze sessies worden niet vergoed door een zorgverzekeraar, maar in sommige gevallen wel door de werkgever of uitkeringsinstantie.

METEEN EEN AFSPRAAK MAKEN?

Wil je meteen een afspraak maken voor je eerste sessie? Dat kan je hier doen. Kies bij 'intake sessies' voor 'Bokscoaching intake sessie 90 minuten' en plan direct je afspraak.

EERST Meer weten?

Wil je meer weten over onze bokscoaching of wil je direct een keer deelnemen aan een sessie? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier. Wij helpen je op weg en beantwoorden je vragen graag.

Handig om te weten: Veel deelnemers komen via hun werkgever in aanmerking voor bokscoaching sessies.

Praktisch

 • De eerste sessie duurt altijd 90 minuten. Elke volgende sessie duurt 60 minuten.
 • Een Bokstcoaching-traject wordt meestal om de week gepland.
 • Ook met een fysieke beperking is Bokscoaching te volgen. Geef dit aan in het contactformulier. Dan bespreken we de mogelijkheden.
 • Je hebt nodig: makkelijk zittende sportkleding en schone sportschoenen.
 • Wij zorgen voor bokshandschoenen en bandage voor extra bescherming.
 • De betaling gaat per factuur. Deze ontvang jij na iedere sessie.

Neem vrijblijvend contact op!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Scroll naar top