Bokscoaching - Bokstherapie.nl

De kracht van Bokscoaching bij Bokstherapie.nl

Ontdek de kracht van Bokscoaching bij Bokstherapie.nl, waar we boksen niet alleen als sport zien, maar als een krachtig coachingsinstrument voor persoonlijke groei. Onze unieke aanpak combineert de dynamiek van boksen met diepgaande coaching, waardoor je werkt aan zelfbewustzijn, inzichten en welzijn.

Bokscoaching is een verfrissende methode gericht op het vergroten van bewustzijn, emotionele ontwikkeling en mentale kracht. Ongeacht je ervaring met boksen, passen we onze toegankelijke programma’s aan op jouw behoeften en mogelijkheden, zodat je optimaal profiteert van de ervaring.

Bij Bokstherapie.nl verwelkomen we deelnemers uit diverse achtergronden en levensfasen, met verschillende doelen en uitdagingen. Met onze innovatieve aanpak van het verdiepende coachgesprek en het doelgerichte boksen, begeleiden we je met het beste uit jezelf te halen. Elke sessie is uniek en volledig afgestemd op jouw behoeften, wat leidt tot direct toepasbare inzichten in je dagelijks leven. Samen werken we stap voor stap aan realistische doelen, en na elke sessie zul je nieuwe inzichten opdoen die je dichter bij het bereiken van je doelen brengen. Onze aanpak omvat niet alleen het ontwikkelen van persoonlijke kracht, maar ook het cultiveren van veerkracht en innerlijke balans, wat essentieel is voor duurzame groei en welzijn.

Bokscoaching versus Bokstherapie

Voor wie is bokscoaching?
Bokscoaching in Amsterdam is perfect voor gedreven individuen die streven naar een betere balans in hun sociale interacties, werkethiek, persoonlijk leiderschap en mentale en fysieke stabiliteit. Onder de deskundige begeleiding van onze ervaren Bokscoaches of Bokstherapeuten ga je aan de slag om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Met een mix van boeiende coachingsgesprekken en dynamische fysieke/ervaringsgerichte oefeningen werk je efficiënt aan je doelen. We stemmen elke sessie volledig op jou af, wat gegarandeerd leidt tot optimale resultaten.

Het verschil tussen Bokscoaching en Bokstherapie
Bokscoaching richt zich vol energie op het systematisch behalen van concrete doelen of resultaten, terwijl Bokstherapie een bredere focus heeft op de ontwikkeling en verwerking van emotionele problemen. Bokscoaching staat voor gedragsverandering en het aanpakken van uitdagingen in het hier en nu, terwijl Bokstherapie je perfect ondersteunt bij het verwerken van trauma’s, oude pijn en moeilijke ervaringen uit het verleden. Welke aanpak het beste bij jou past, hangt af van jouw unieke wensen en situatie.

Hoe ziet een Bokscoaching traject eruit?

Bij de intake sessie van 60 minuten gaan we diep in op jouw hulpvragen en behoeften. Samen stellen we duidelijke doelen en een overzichtelijk plan op. We identificeren knelpunten en gebruiken lichaamsgerichte oefeningen om je in beweging te krijgen, want bokscoaching is ervaringsgericht.

In de vervolgsessies van ook 60 minuten blijven we samenwerken aan jouw doelen, waarbij lichaamsbewustwording door boksen een constante factor is. Door fysiek en mentaal te sparren, komen nieuwe inzichten naar boven die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

Meestal omvat het traject zes sessies, inclusief de intake. Tussen de sessies door werk je aan je doelen, reflecteer je en voer je huiswerkopdrachten uit. In de daaropvolgende sessie bespreken we wat je hebt ervaren en geleerd, en passen we zo nodig het plan aan om jouw voortgang te blijven ondersteunen.

Vergoedingen en Tarieven

Bij Bokstherapie.nl werken we contractvrij. Dit betekent dat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars, waardoor onze sessies niet voor vergoeding in aanmerking komen. Echter, sommige werkgevers of instanties zijn bereid om bij te dragen aan de kosten van onze sessies. We raden je aan om deze mogelijkheid te onderzoeken binnen je organisatie of met je HR-afdeling.

Onze tarieven zijn helder en transparant
Je zult bij ons nooit geconfronteerd worden met onverwachte kosten achteraf. Na elke sessie ontvang je van ons een factuur per e-mail, die je eenvoudig zelf kunt overmaken of via een iDeal-link kunt betalen.

Tarieven voor de methodiek Bokstherapie:
Intake-sessie: €92,50 voor 60 minuten.
Vervolgsessies: €92,50 voor 60 minuten.

We streven ernaar om onze diensten toegankelijk te maken, en tegelijkertijd de kwaliteit en persoonlijke aandacht te bieden die je verdient.
Onze prijsstelling reflecteert de waarde van de unieke, persoonlijke begeleiding die je ontvangt bij elke sessie.

Thema's voor bokscoaching sessies

Reactiepatronen:
· Begrijp en herken basale reactiepatronen zoals vechten, vluchten, bevriezen en pleasen.
· Leer effectievere manieren om te reageren in stressvolle situaties.

Communicatie van emoties:
· Ontwikkel vaardigheden om emoties, behoeften, verlangens en gedachten beter uit te drukken.

Relaties en sociale interactie:
· Verbeter je relatievaardigheden en leer gezondere sociale interacties aan.
· Werk aan zelfexpressie en interpersoonlijke verbindingen.

Stress en grenzen:
· Leer stressmanagementtechnieken om beter met druk om te gaan.
· Ontwikkel de moed en vaardigheden om je eigen grenzen te stellen, te bewaken en te respecteren.

Zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfbeeld:
· Vind manieren om los te laten en vertrouwen op te bouwen.
· Bouw aan zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfwaardering.

Emotionele en mentale gezondheid:
· Leer omgaan met confrontaties en verantwoordelijkheden.
· Ontwikkel een diepere verbinding met je lichamelijke gewaarwordingen en emoties.

Deze thema’s bieden een breed scala aan onderwerpen die tijdens bokscoaching worden behandeld om je te ondersteunen bij zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

wil je een AFSPRAAK MAKEN? 

 Enkele praktische tips voor onze sessies:

* Kom alstublieft niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van je afspraak naar de praktijk. Zo voorkomen we verstoringen van het proces van andere cliënten.
* Draag comfortabele kleding en schone sportschoenen.
* Schrijf de thema’s of vraagstukken die je wilt bespreken van tevoren op.
* Als er actuele zaken spelen, licht deze dan toe aan het begin van de sessie.
* Tijdens de sessies nemen we tijd voor reflectie, notities en aantekeningen. Werk deze thuis verder uit voor jezelf.

Onze werktijden:
* Onze werkdagen in Amsterdam op de Waalstraat 184 zijn te vinden in de online agenda.

Tijdig verplaatsen of annuleren van de afspraak:
* Het verplaatsen of annuleren van de afspraak is altijd mogelijk. Voor het verplaatsen kun je gebruikmaken van onze online agenda. Voor annuleren vragen wij je om ons tijdig een e-mail te sturen.
* Wij willen je erop wijzen dat er geen kosten in rekening worden gebracht als je de afspraak tot 48 uur voorafgaand aan de geplande datum annuleert. Bij een latere annulering, of als je niet op de geplande afspraak verschijnt, zijn wij genoodzaakt een bedrag van €52,50 in rekening te brengen

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!