Bokstherapie Academie - Bokstherapie.nl

DÉ Bokstherapie Academie

De Bokstherapie Academie biedt enkele keren per jaar een tweedaagse opleiding Bokstherapie aan, speciaal gericht op professionele hulpverleners zoals therapeuten, jeugdwerkers, docenten en coaches.

Er is een groeiende erkenning van de kracht van boksen als een lichaamsgerichte en verhelderende benadering binnen diverse vormen van interventie, begeleiding en behandeling. De interesse in de veelzijdige en ervaringsgerichte toepassing van boksen neemt sterk toe, hoewel er vaak nog vragen bestaan over de meest effectieve, efficiënte en veilige manieren om boksen therapeutisch te benutten en een duidelijke vertaalslag te maken naar het eigen werkveld.

Bij de Bokstherapie Academie zijn wij ons bewust van de vragen en uitdagingen die hulpverleners kunnen ervaren bij het integreren van Bokstherapie in hun werkveld of praktijk. Wij bieden ondersteuning bij het verkennen, ervaren, begrijpen en aanleren van de veelzijdige mogelijkheden die Bokstherapie te bieden heeft.

Onze tweedaagse opleiding is met zorg ontwikkeld om professionals zoals jij te voorzien van essentiële praktische en theoretische basiskennis, ervaring en vaardigheden, noodzakelijk voor het effectief en verantwoord inzetten van Bokstherapie. Met grote betrokkenheid delen wij onze expertise en begeleiden we je in het ontwikkelen van de vereiste competenties om Bokstherapie succesvol te integreren in jouw professionele praktijk.

Na afronding van deze opleiding heb je een stevige basis om Bokstherapie toe te passen binnen jouw eigen werkveld. En ben je naast je persoonlijke ontwikkeling of bewuster van je professionele ontwikkeling.

De tweedaagse opleiding Bokstherapie

Als ervaren Bokstherapeut en begeleider sta ik klaar om je te begeleiden in het ontdekken van de vele mogelijkheden van Bokstherapie. Dit omvat het boksen zelf, alsook de lichaamsgerichte en ervaringsgerichte benaderingen. Daarnaast zal bij elke opleiding minstens één ervaren gastdocent aanwezig zijn. Deze deskundigen delen graag hun uitgebreide vakkennis en praktische ervaring met je.

De opleiding biedt je inzichten in de theoretische en praktische fundamenten van Bokstherapie, inclusief veiligheidsrichtlijnen en ethische overwegingen bij het gebruik van boksen als therapeutische interventie. Daarnaast omvat het programma praktische oefeningen en casusbesprekingen, bedoeld om je vaardigheden te verbeteren en je zelfvertrouwen als therapeut of coach te versterken.

Marcel-125.jpg

De bokstherapie academie

Bokstherapie als de basis

Als deelnemer leer je niet alleen aan de hand van theoretische kennis, maar vooral door de daadwerkelijke inzet van interventies, het ervaren, observeren, analyseren en vertalen naar je eigen cliënten of doelgroepen. De opleiding is daarom sterk gericht op ervaringsgericht leren, net zoals het toepassen van de werkvormen zelf.

Sinds 2014 maak ik dagelijks gebruik van de Bokstherapie-methodiek in mijn praktijk in Amsterdam. Deze door mijzelf ontwikkelde methodiek kan het best worden beschreven als een lichaams- en ervaringsgerichte vorm van therapie met een sterke nadruk op praktische toepassing in het hier en nu. Binnen mijn praktijk is therapeutisch boksen, in combinatie met fysieke en ervaringsgerichte oefeningen en therapeutische gesprekken, van essentieel belang geworden voor de behandelingen die ik aanbied.

Door middel van actief handelen, onderzoeken, bewegen, ervaren en voelen kunnen cliënten bewuster hun gewenste doelen bereiken en oude patronen en overtuigingen doorbreken of erkennen. Het therapeutisch boksen biedt een unieke en effectieve manier om zowel de lichamelijke als emotionele aspecten van de cliënt aan te spreken en te integreren in het therapeutische of coachend proces. Het stelt cliënten in staat om op een praktische, veilige en directe manier aan zichzelf te werken en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Op basis van de resultaten en ervaringen in mijn praktijk blijf ik de methodiek Bokstherapie voortdurend verder ontwikkelen en verfijnen. Mijn passie ligt in het begeleiden van anderen bij het bevorderen van hun persoonlijke groei of ontwikkeling en het ontdekken van hun eigen kracht, mogelijkheden en stevigheid. Dit geldt zowel voor mijn cliënten als voor professionele hulpverleners tijdens de opleiding.

het Zelf ervaren en vertalen

Tijdens de opleiding Bokstherapie staat jouw eigen ervaring centraal. Je zult zelf de bokshandschoenen of pads aantrekken en de kracht van Bokstherapie  op een praktische en veilige manier ervaren. Het is belangrijk om te benadrukken dat therapeutisch boksen een andere benadering heeft dan traditioneel boksen in een
reguliere boksschool!

Tijdens de opleiding leer je de essentiële principes van Bokstherapie en hoe je deze kunt toepassen in jouw specifieke werkveld. Je krijgt inzicht in de effecten van boksen op zowel het lichaam als de geest. Bovendien leer je hoe je boksen kunt gebruiken als een krachtig middel voor persoonlijke groei, traumaverwerking en het ontwikkelen van veerkracht.

De Kosten van de opleiding bokstherapie

De kosten voor de tweedaagse opleiding Bokstherapie in 2024 bedragen € 589,00 per deelnemer, exclusief 9% btw. 


Deze prijs omvat het volgende:


* Persoonlijke aandacht en begeleiding in een ruime setting.
* Ervaringen en kennis gedeeld door ervaren docenten en trainers.
* Een praktische en leerzame ervaring.
* Kansen voor persoonlijke en professionele groei, inzichten en ontwikkeling.
* Mogelijkheden om te sparren, ervaringen te delen en te netwerken met vakgenoten.
* Een heerlijke vegetarische broodlunch tijdens de opleidingsdagen.
* Koffie, thee, water en zoete versnaperingen.
* Gebruik van materialen zoals bokshandschoenen, bokspads en bandages.
* Een certificaat als bewijs van succesvolle deelname.

Na het succesvol afronden van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig werkvormen met de bokshandschoenen in de praktijk toe te passen.

Waarom kiezen voor Bokstherapie?

Bokstherapie biedt een unieke benadering om weerstand en blokkades bij jouw cliënten aan te pakken en verandering te bevorderen. Door op een ervaringsgerichte manier te werken en het lichaam actief te betrekken, kunnen cliënten dieper experimenteren, ervaren en leren. Dit leidt tot nieuwe inzichten en de mogelijkheid om veilig nieuwe gedragspatronen te oefenen.

In tegenstelling tot traditionele gesprekstherapie biedt Bokstherapie een directe en fysieke ervaring. Het werken met het boksen als middel stelt cliënten in staat om bewust te worden van hun eigen gedrag, gedachten, overtuigingen, reflexen, lichaam en fysieke spanningen. Hierdoor kunnen ze beter ervaren hoe deze elementen met elkaar samenhangen en welke impact ze hebben op hun welzijn.

Bokstherapie is dus een krachtige aanvulling op andere therapeutische of coachende benaderingen, omdat het de mogelijkheid biedt om zowel op mentaal, fysiek en ervaringsniveau te werken aan persoonlijke groei, het doorbreken van belemmerende patronen en het ontwikkelen van veerkracht. Het is een dynamische en effectieve aanpak voor hulpverleners die op zoek zijn naar een meer hands-on en ervaringsgerichte benadering van hun therapie of coaching.

IMG_3615

Inhoud en doel van de opleiding

De opleiding Bokstherapie is dus gericht op zorgprofessionals die op een meer fysieke en ervaringsgerichte manier willen werken met individuele cliënten. Tijdens de opleiding zullen we uitgebreid ingaan op de voordelen, uitdagingen en valkuilen van het therapeutisch boksen op individuele basis.

We zullen de specifieke voordelen van Bokstherapie ervaren en onderzoeken hoe het actief betrekken van het lichaam en het ervaringsgerichte aspect kunnen bijdragen aan het therapieproces. Daarnaast zullen we ook aandacht besteden aan de uitdagingen, zoals het waarborgen van veiligheid, afstemmen en het stellen van grenzen.

Daarnaast zullen we de valkuilen bespreken die je kunt tegenkomen bij het implementeren van therapeutisch boksen in jouw praktijk. Het is belangrijk om deze valkuilen te herkennen en te leren hoe je ermee kunt omgaan, zodat je de meest effectieve en verantwoorde zorg kunt bieden aan jouw cliënten.

Tijdens de tweedaagse opleiding zul je nieuwe inzichten verwerven en praktische vaardigheden ontwikkelen om Bokstherapie effectief en veilig toe te passen in jouw werk met individuele cliënten.

aandacht, tijd & ruimte

De tweedaagse opleiding Bokstherapie wordt bewust in kleine groepen georganiseerd, met een maximum van 10 deelnemers per opleiding. Deze beperking in groepsgrootte garandeert een omgeving waarin voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Dit zorgt voor een veilige setting, waarin tijd is voor uitgebreide uitleg, verdieping en groei. Zo wordt de methodiek van Bokstherapie helder en verrijkend overgebracht.

Door in kleinere groepen te werken, krijg je als deelnemer alle gelegenheid om actief deel te nemen aan de opleiding. De inhoud van deze twee dagen omvat zowel theorie als praktijkervaringen, aangevuld met de expertise van onze deskundige docenten en trainers. Zij begeleiden je door het gehele leerproces.

De intieme setting en de persoonlijke begeleiding stellen ons in staat om de opleidingsinhoud nauwkeurig af te stemmen op de specifieke behoeften en leervragen van de deelnemers. Dit biedt jou de kans om diepgaand in te gaan op de stof, praktische toepassingen te onderzoeken en direct te leren vanuit je eigen ervaringen.

Kortom, deze leerzame opleiding biedt de aandacht, tijd en ruimte die essentieel zijn voor een optimale ervarings- en leerervaring.

waarom zou je boksen therapeutisch in willen zetten?

Bokstherapie biedt verschillende voordelen en mogelijkheden voor professionele hulpverleners.

Door boksen therapeutisch te leren inzetten, kun je:
– De cliëntervaring versnellen of vertragen door gerichte bewegingen toe te passen.
– Patronen, overtuigingen en fysieke spanningen observeren tijdens het boksen.
– De focus leggen op non-verbale communicatie tijdens oefeningen.
– Dieper inzicht krijgen in de houding, overtuigingen en gedragingen van de cliënt.
– Emoties en fysieke spanningen zichtbaarder en begrijpelijker maken.
– Het lichaam betrekken in de interventies, niet alleen hoofdzakelijk werken.
– Mogelijkheid tot snellere interventies.
– Ervaringsgericht en direct werken.
– Werken aan motoriek en het vermogen om te bewegen.

Door Bokstherapie aan je professionele gereedschapskist toe te voegen, vergroot je je mogelijkheden om dieper in te gaan op de behoeften en uitdagingen van je cliënten. Je leert de kracht van beweging en lichaamsgericht werken kennen en ontdekt hoe je deze effectief kunt inzetten in je praktijk.

De opleiding Bokstherapie levert een verhelderend, praktisch en realistisch beeld op van de methodiek Bokstherapie zelf, inclusief de basishoudingen van therapeutisch boksen en de essentiële basisprincipes van boksen die relevant zijn voor de therapeutische toepassingen. Je leert ook hoe je afstemming, gelijkwaardigheid en veiligheid kunt creëren tijdens de sessies, wat essentieel is bij het werken met cliënten.

Tijdens de opleiding Bokstherapie worden essentiële ‘do’s en don’ts’ behandeld. Je leert de juiste technieken en benaderingen voor het toepassen van Bokstherapie. Dit omvat het effectief overdragen, opvangen en uitdelen van stoten met behulp van bokspads, bokshandschoenen en stootkussens. Hierdoor waarborg je de veiligheid van zowel jezelf als je cliënt.

Naast de fysieke aspecten besteden we ook aandacht aan de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Dit houdt in dat je leert hoe je contact maakt met je cliënt, hoe je de juiste balans vindt tussen nabijheid en afstand, en hoe je observeert, waarneemt en inspeelt op de behoeften van je cliënten.

Bovendien krijg je de uitleg en mogelijkheid om zelf creatieve werkvormen te bedenken en te ontwikkelen, die je vervolgens gelijk uitvoert. Dit bouwt een stevig fundament voor het integreren van Bokstherapie in jouw professionele praktijk of werkveld.

Hoewel uitgebreide ervaring met boksen niet vereist is, wordt aangeraden om vóór aanvang van de opleiding enige recente ervaring op te doen, met name in het werken met een sparringpartner. Na afloop van de opleiding wordt sterk aangeraden om te blijven boksen. Dit helpt je om verder te groeien en vertrouwd te raken met de basis van boksen.

Je kunt alleen deelnemen aan de opleiding bokstherapie als je...

– Een achtergrond hebt als therapeut, coach, trainer, hulpverlener of docent.
– Ervaring hebt met het begeleiden van je eigen cliënten of doelgroep.
– Begrip hebt van de basisprincipes van boksen of deze hebt ervaren.
– Bereid bent naar jezelf, je thema’s en jouw eigen gedrag te kijken en open staat voor feedback.
– Open staat om samen met anderen te leren, te delen en te ervaren. Kwetsbaar durft te zijn.

Betaling in termijnen?

We zouden het jammer vinden als je om financiële redenen niet zou kunnen deelnemen aan de tweedaagse opleiding. Het is daarom mogelijk om het opleidingsgeld in twee termijnen te betalen. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, dan kan je dit via het inschrijfformulier aangeven.

Locatie
Bokstherapie.nl
Waalstraat 184
1079 EJ Amsterdam

Deze locatie is met het openbaar vervoer en met de auto uitstekend bereikbaar. Er is meestal voldoende betaalde parkeerruimte in de nabije omgeving.

De Praktische informatie

Tijdens de tweedaagse opleiding Bokstherapie dienen deelnemers gemakkelijk zittende
(sport)kleding en schone sportschoenen te dragen. Zorg ervoor dat je voor aanvang van
de opleiding iets hebt gegeten, maar houd het licht. Alle benodigde materialen, zoals
bandages, pads, bokshandschoenen en stootkussens, worden verzorgd. Lunch, koffie,
thee, water en versnaperingen worden ook door ons verzorgd.

Annuleringsvoorwaarden opleiding

De annuleringsvoorwaarden zijn als volgt:

– Tot drie weken voor aanvang van de opleiding kun je kosteloos annuleren.
– Bij annulering vanaf 21 dagen voor de start ben je vijftig procent van het totale bedrag
verschuldigd.
– Bij annulering vanaf 7 dagen voor de opleiding brengt de organisator het gehele bedrag in
rekening.

Onze DOCENTEN

Bij de Bokstherapie Academie zijn we buitengewoon trots op ons team van deskundige docenten. Zij vormen de kern van onze twee daagse opleiding Bokstherapie. Onze hoofddocent Marcel wordt bijgestaan door een groep professionals, elk met een unieke combinatie van ervaring, kennis, vaardigheden en een diepe passie voor het vak.

De selectie van onze docenten is zorgvuldig gedaan, met nadruk op hun professionele achtergrond en het vermogen om kennis doeltreffend over te brengen. Hun toewijding aan de persoonlijke en professionele groei van onze cursisten is onmiskenbaar. Zij vormen de drijvende kracht achter onze opleiding en spelen een cruciale rol in het garanderen dat elke deelnemer de nodige vaardigheden en het zelfvertrouwen ontwikkelt, essentieel voor het succesvol toepassen van de geleerde technieken in hun eigen werkveld. Hieronder stellen we onze docenten aan u voor.

Ontdek wie ze zijn, wat hun drijfveren zijn en waar ze voor staan.

Wanneer zijn de opleidingen?

Opleidingsdata in 2024-2025
Elke opleiding Bokstherapie kent deze indeling:
Vrijdag
Inloop 1e dag vanaf 09:15, start 09:30, einde dag 1 rond 17:30 uur.
Zaterdag
Inloop 2e dag vanaf 09:15 start 09:30, einde dag 2 uiterlijk 15:30 uur.

Data 2024
De tweedaagse opleidingen vinden plaats op:
Vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024
Vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024
Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2024
Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024
Vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024
Vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2024
Vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2024
Vrijdag 1 en zaterdag 2 november 2024
Vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2024

Data 2025
De tweedaagse opleidingen vinden plaats op:
Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2025
Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2025
Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart 2025

Interesse in of Deelnemen aan de 2 daagse opleiding?

Inschrijven

Kies een datum en klik om inschrijven om verder te gaan.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!