Academie - Bokstherapie.nl

De Bokstherapie Academie

bokstherapie-72-2-1024x683-panorama.jpg

Dan begeleid ik je daar graag bij. Met de Bokstherapie Academie leid ik hulpverleners zoals therapeuten, jeugdwerkers, docenten en coaches op. Boksen is erg populair als sport en trainingsvorm, en dat is ook goed merkbaar in de wereld van de hulpverlening.
Steeds vaker zie je hulpverleners die therapeutisch boksen of Bokstherapie zijn gaan inzetten tijdens hun sessies of behandelingen. Toch zie en hoor ik ook vaak dat er onduidelijkheden zijn hoe therapeutisch boksen het beste, efficiëntst en veiligst ingezet kan worden als werkvorm of middel.
Daarom heb ik voor deze geïnteresseerde hulpverleners de praktische tweedaagse opleiding Bokstherapie ontwikkeld. Omdat het lichaams- en ervaringsgericht werken of behandelen veel meer aandacht mag krijgen wat mij betreft.

Bokstherapie in de Praktijk
In de opleiding “Bokstherapie in de Praktijk” leer ik je op een ervaringsgerichte en veilige manier de bokshandschoenen en andere elementen van boksen toe te passen in je eigen praktijk of werkveld. Tijdens deze vooral praktische opleiding van twee dagen, leer, voel en ervaar jij als professional op een heldere, praktische en veilige manier Bokstherapie in te zetten. Dit doe je door zelf te doen, ervaren en voelen wat de kracht van het boksen is op een coachende of therapeutische basis. Ook benadruk ik dat boksen zoals beoefend in de boksschool echt een ander iets is, en dat er wezenlijke verschillen tussen beide zitten.

Marcel Amstelveen

“Door te boksen maak je sneller verbinding met je lijf en je emoties. Ik begeleid jou om je bijvoorbeeld steviger en krachtiger te voelen. De meeste cliënten zijn al eens aan de slag geweest met zichzelf, vaak onder begeleiding van een therapeut, psycholoog, coach of praktijkondersteuner. Bij mij in de praktijk gaan wij meer naar de fysieke kant van jouw persoonlijke thema’s kijken en welke uitwerking deze hebben in het lichaam en het dagelijkse handelen. Zo werken we praktisch, ervaringsgericht en vanuit het hier en nu aan een gezondere verhouding tussen hoofd en hart of voelen en denken”
Bokstherapie_HR-29
Marcel_client_bokstherapie-4-1024x1024-1.jpg

BOKSTHERAPIE INDIVIDUELE SESSIES

De methodiek Bokstherapie geeft je een andere, realistische kijk op de thema’s waar jij mee aan de slag wilt. Daardoor kan je ze daadwerkelijk aanpakken.

uitgelicht-workshops-400.jpg

Workshops Boksen voor Bedrijven

Workshops boksen als maatwerk voor bedrijven en instellingen. Voor teambuilding, samenwerking, de rol in de groep, communiceren en feedback geven/ontvangen. Of om eens anders met elkaar te sparren.
bokstherapie-67-2-459x306-1.jpg

BOKSTHERAPIE INDIVIDUELE SESSIES

De methodiek Bokstherapie geeft je een andere, realistische kijk op de thema’s waar jij mee aan de slag wilt. Daardoor kan je ze daadwerkelijk aanpakken.

DE ESSENTIE VAN BOKSTHERAPIE

Bokstherapie.nl in Santé

Santé schrijft: “Van boksen word je sterk en fit. Maar de sport doet ook iets met je mind. Je krijgt meer zelfvertrouwen en zit lekkerder in je vel. Daarom wordt het ook steeds vaker therapeutish ingezet.”

Hoe dat werkt? Santé vroeg het aan Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl.

Bokstherapie.nl in Cosmopolitan

Het leek journalist Mariska van Cosmopolitan een win-win situatie: al boksend je frustraties eruit meppen en ondertussen in shape blijven. Maar de sessie Bokstherapie bleek toch een tikje confronterender dan dat. “Opeens voel ik: Fuck deze hoek, ik wil hier helemaal niet staan! Vol kracht loop ik terug naar dat fijne plekje.”

Bokstherapie.nl in Het Parool

Lees het interview met Marcel Amstelveen van Bokstherapie.nl in Het Parool. Marcel: “Soms zegt de beweging van een deelnemer meer dan de woorden die hij uitspreekt.” Een deelneemster: “Ik weet nu dat ik mezelf kan verdedigen, op mezelf kan vertrouwen. Ik voel mij steviger.” 

Workshops boksen op maat

Bokstherapie.nl heeft al heel veel bedrijven en organisaties mogen begeleiden tijdens workshops boksen. Dit zijn altijd workshops die op maat worden aangeboden in afstemming met de wensen en behoeften van de opdrachtgevers. De boksworkshops worden gegeven door het hele land, op locaties binnen of buiten.

Scroll naar boven

jongerencoaching 

Nieuw: Jongerencoaching en begeleiding met de methodiek bokstherapie: Ontdek je kracht, vind je groei!